ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:30

"Είναι ανήθικο να συνδέουμε τις εξελίξεις με πτυχές της προσωπικής ζωής των δικαστών", ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ, στην πρώτη επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης μετά την απόφαση του ΣτΕ να κάνε δεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο υπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά τηλεοπτικών σταθμών καθώς όπως είπε "υπάρχουν δελτία ειδήσεων που ασχολούνται με την προάσπιση των συμφερόντων των αποτυχόντων του διαγωνισμού" και πρόσθεσε ότι και η αντιπολίτευση εμφανίζεται συστηματικά ως ουραγός συμφερόντων.

"Η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί στη παγίδα της απόφαση να μην συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Θα ήταν καλό για τη δημοκρατία μας να προσαρμοστεί στη πραγματικότητα", συμπλήρωσε.

Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε κανενός είδος πιέσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της επίμαχης τροπολογίας Παππά, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί μετά την Διάσκεψη των Προέδρων.

Επιπλέον διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός τότε η Ελλάδα θα γυρίσει "σε καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια".

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου, αλλά και άλλων, περί εκβιασμού της Δικαιοσύνης, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για τηλεοπτικό παρακράτος, το οποίο επιχειρεί να επιβάλει πολιτικές, τη στιγμή που η συγκεκριμένη κυβέρνηση και ο ίδιος έχουν υποστεί ανηλεή πόλεμο. "Αλλά όσοι νομίζουν ότι θα υποχωρήσουμε, κάνουν λάθος" τόνισε, συμπληρώνοντας: "Γιατί ο Έλληνας πολίτης βλέπει -ακόμα και αυτοί που έχουν δυσαρέσκεια με την κυβερνητική πολιτική- ότι σε αυτό το ζήτημα αυτή η κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε κανέναν".

Τέλος, ερωτηθείς για τις απόψεις περί "μιντιακού πραξικοπήματος", είπε ότι η θεσμική εκτροπή είναι η στάση της ΝΔ, που λειτουργεί σαν ουρά των επιχειρηματιών και παρακολουθεί ασθμαίνοντας τη στάση τους.

*Διαβάστε ακόμη:


-ΝΔ: Να σταματήσει η κυβέρνηση να ρίχνει…λάδι στη φωτιά

- Κρέτσος: Αν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός θα επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές

-Δράση: Να αποσύρει η Κυβέρνηση το νόμο Παππά