Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Ιαν-2010 18:19

  Επιστολές ανταλλάσσουν ΣΕΒ, ΓΣΕΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Θα περιοριστούμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ή θα συνάψουνε ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο για τη θωράκιση της απασχόλησης ερωτά με επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, για να του απαντήσει με τη σειρά του «Κἀκεīνο ποιεīν και τοῡτο  μή ἀφιέναι». 

  Για πρώτη φορά στα χρονικά των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ΣΕΒ και ΓΣΕΕ επιδίδονται στην ανταλλαγή επιστολών, χωρίς ακόμη, να έχει οριστεί ημερομηνία για την πρώτη συνάντηση. 

  Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, απέστειλε σήμερα επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι με δεδομένες τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει ο τόπος είναι επιτακτική ανάγκη να εισφέρουν οι δυνάμεις της εργασίας -εργοδότες και εργαζόμενοι- στην οικονομική σταθερότητα και στην επάνοδο σε συνθήκες κοινωνικής ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης. 

  Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο, στην πρόσκληση της ΓΣΕΕ με τα διεκδικητικά της αιτήματα, δίνεται έμφαση στη ριζική αναπροσαρμογή του κατώτατου ημερομισθίου, καθώς και στη διεκδίκηση πρόσθετων παροχών για τους ήδη απασχολούμενους και λείπει οποιαδήποτε αναφορά στην αντιμετώπιση της ανεργίας ενώ η αναφορά στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης είναι μόνο έμμεση.

  Ο ΣΕΒ, θεωρεί πιο παραγωγική και πιο συμφέρουσα για όλους τη διεξαγωγή μιας ευρύτερης συζήτησης, με στόχο την υπογραφή ενός Κοινωνικού Συμβολαίου το οποίο θα προτάσσει μια σειρά από μέτρα-ανάχωμα στην ανεργία, θα περιλαμβάνει μέτρα για την ενσωμάτωση της αδήλωτης εργασίας και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και θα θέτει το πλαίσιο για τη μετάβαση σ’ ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Η ειδικότερη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό μπορεί να ενταχθεί στο ευρύτερο αυτό πλαίσιο συμφωνίας.

  Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, χωρίς να αρνείται την αναγκαιότητα μιας ευρύτερης συζήτησης, σημειώνει στη δική του επιστολή, πως η Σύμβαση έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο, κυρίως μάλιστα να αφορά –και πρέπει ν’ αφορά– τον κατώτερο μισθό και ημερομίσθιο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων