Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Οκτ-2009 16:03

  Δηλώσεις Γ. Παπαθανασίου για έλλειμμα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Παπαθανασίου έκανε -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση- την ακόλουθη δήλωση:

  "Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και από την Κομισιόν. Παρ` όλα αυτά συνέχισε προεκλογικά να τάζει λαγούς με πετραχήλια. Τώρα συναντά την πραγματικότητα και τις πιέσεις της Κομισιόν και καλείται να πάρει δυσάρεστα μέτρα. Το κόστος της αναξιοπιστίας θα είναι μεγάλο και θα το πληρώσει ακριβά η χώρα. 

  Σε ότι αφορά το έλλειμμα, η σημερινή κυβέρνηση, όχι μόνο δεν κάνει καμία προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα και να μειώσει τις δαπάνες, αλλά αντίθετα μεταφέρει για την επόμενη χρονιά έσοδα που θα εισπράττονταν φέτος και προγραμματίζει δαπάνες μέχρι το τέλος του έτους, που θα μπορούσαν να γίνουν το 2010. 

  Έτσι ασφαλώς αυξάνεται το έλλειμμα, όμως αυτή η πρακτική και εκθέτει τη χώρα και της δημιουργεί επιπλέον προβλήματα. Την ευθύνη γι` αυτό την έχει εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση. 

  Απόδειξη των όσων υποστηρίζω, είναι ότι χθες η Υπουργός Οικονομίας, κα Λούκα Κατσέλη χάρισε δύο φόρους στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, δηλαδή στους έχοντες και κατέχοντες, αναγγέλλοντας την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς και του ετήσιου ειδικού φόρου για τα σκάφη αναψυχής. Αυτό εννοούσε το ΠΑΣΟΚ όταν έλεγε ότι θα κάνει αναδιανομή των εισοδημάτων;"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων