Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιουλ-2009 10:24

  Φθηνότερο ίντερνετ και τηλεφωνία υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Φθηνότερο ίντερνετ και μειωμένες τιμές στην κινητή και σταθερή τηλεφωνία εκτίμησε ότι μπορεί να επιτευχθούν στο άμεσο μέλλον ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Νικήτας Αλεξανδρίδης, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου.  

  Σύμφωνα με στελέχη της ΕΕΤΤ, η διείσδυση στην ευρυζωνική πρόσβαση θα φτάσει στο 17% ως τον Οκτώβρη, έναντι 14,5% το Μάρτιο. Αυτή την περίοδο, 2 στους 3 συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν άλλον πάροχο εκτός του ΟΤΕ, ενώ γεωγραφική πρόσβαση στο διαδίκτυο έχει το 50% του πληθυσμού.

  Κάνοντας τον απολογισμό της 4ετούς θητείας του στην ΕΕΤΤ, ο κ. Αλεξανδρίδης εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης τιμών στις ευρυζωνικές συνδέσεις, τονίζοντας ότι οι τιμές «είναι σχετικά ανταγωνιστικές», δεδομένου ότι έχουν μειωθεί ως και 78%, στα πακέτα υψηλών ταχυτήτων, από το Δεκέμβρη του 2005.

  Αντίστοιχα, στα πακέτα χαμηλής ταχύτητας έχουν μειωθεί 59% και στα πακέτα μεσαίας ταχύτητας 66% από το Δεκέμβρη του 2005 ως το Δεκέμβρη του 2008.

  Μειώσεις έχουν επέλθει και στα τέλη τερματισμού κινητής τηλεφωνίας, με πρόβλεψη τον Οκτώβρη του 2010 η χρέωση να ανέρχεται στα 4.95 ευρωλεπτά/λεπτό. 

  Σε χαρτογραφική απεικόνιση τα δίκτυα των παρόχων 

  Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ ανακοίνωσε ότι δόθηκε προς χρήση μία νέα υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες, με ένα απλό κλικ στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ, να γνωρίζουν -σε χαρτογραφική απεικόνιση-  τα κέντρα όλων των παρόχων, ώστε να προσδιορίζουν την ποιότητα σύνδεσής τους. 

  Πρόκειται για το «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφόρησης του Τηλεπικοινωνιακού Δικτύου (GIS)» που τέθηκε πλέον σε λειτουργία, απεικονίζοντας τις υποδομές των τηλεπικοινωνιακών, ραδιοτηλεοπτικών και ευρυζωνικών δικτύων στην ελληνική επικράτεια, έτσι ώστε οι καταναλωτές, μέσω του διαδικτύου, να μπορούν να εντοπίσουν πού έχει ευρυζωνικά δίκτυα και σε ποιες ταχύτητες. Επίσης δόθηκε προς χρήση και μία νέα υπηρεσία, στην οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους, σχετικά με οτιδήποτε τους απασχολεί με τις τηλεπικοινωνίες, ταχυδρομεία και κεραίες, ενώ παράλληλα θα μπορούν στην ίδια ιστοσελίδα να διατυπώνουν επώνυμα και τις καταγγελίες τους.

  Φ. Φωτ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ