Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Ιουλ-2009 11:57

  Εντολές Καραμανλή στο ΥΠΟΙΚ για μεταρρυθμίσεις και πάταξη φοροδιαφυγής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε κατάσταση συναγερμού έφερε το ΥΠΟΙΚ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο υπουργείο. Έθεσε ως βασική προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής, την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς από επίορκους δημόσιους υπαλλήλους και ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη επιτάχυνση στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

  Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “μόνιμος στόχος μας παραμένει η Ελλάδα να είναι στο τρένο της παγκόσμιας ανάπτυξης και με καλύτερους όρους σε σχέση με το παρελθόν” και υπογράμμισε ότι “για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις”. 

  Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να εντείνει τις προσπάθειες για αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ζήτησε άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα και έδωσε αυστηρές εντολές στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να εξαντλήσει κάθε αυστηρότητα σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους.

  Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του ΥΠΟΙΚ για την πάταξη της φοροδιαφυγής με διασταύρωση στοιχείων, αναβάθμιση ελεγκτικού μηχανισμού, ενώ έκανε λόγο και για μέτρα και ρυθμίσεις που θα κλείνουν το δρόμο σε όσους φοροδιαφεύγουν.

  Ο κ. Καραμανλής παρουσίασε ως βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας το δημόσιο χρέος και τόνισε ότι για την αποπληρωμή των τόκων φέτος θα χρειαστούν 12 δισ. ευρώ. "Η Ελλάδα παραμένει η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με θετικό πρόσημο ανάπτυξης, η ανεργία αναμένεται χαμηλότερη κατά μία ποσοστιαία μονάδα από το μέσο όρο της ευρωζώνης.” δήλωσε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις επόμενες πρωτοβουλίες τις κυβέρνησης για: 

  - εφαρμογή αυστηρότερου συστήματος ελέγχου στα φάρμακα και στις υπηρεσίες υγείας

  - την ηλεκτρονική διασταύρωση και έλεγχο των τιμολογίων

  - το νέο μισθολόγιο για τους νεοεισερχόμενους στο δημόσιο

  - και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. 

  Τέλος, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι έχει προκηρυχτεί πάνω από το 50% των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ενώ αναφέρθηκε και στις συμπράξεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα λέγοντας ότι έχουν ήδη δημοπρατηθεί έργα ύψους 1,6 δισ. ευρώ. 

  Στέλιος Κράλογλου

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ