Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Ιουλ-2009 15:10

  Παγκόσμια Τράπεζα προς G8: "Το 2009 παραμένει επικίνδυνο έτος"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δεν θα πρέπει να προεξοφλήσει η ομάδα του G8 ότι η παγκόσμια ανάκαμψη είναι κοντά, αναφέρει σε επιστολή του που απέστειλε προς το G8 ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Robert Zoellick, όπως μεταδίδει το Reuters. 

  Στην επιστολή, η οποία φέρει την ημερομηνία 1η Ιουλίου και έχει διανεμηθεί σε όλα τα μέλη του G8, σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις φαίνεται ότι ανέκοψαν την πτώση στην παγκόσμια οικονομία, σταθεροποιώντας τα χρηματιστήρια αφενός και αφετέρου δίνοντας ώθηση στη ζήτηση.

  «Ωστόσο, το 2009 παραμένει μια επικίνδυνη χρονιά. Τα πρόσφατα κέρδη θα μπορούσαν να ανατραπούν εύκολα, ενώ ο ρυθμός της ανάκαμψης για το 2010 είναι κάθε άλλο παρά σίγουρος» σημειώνει ο Zoellick.

  Ο ίδιος στην επιστολή του συμπληρώνει: «αναγνωρίζω πως ορισμένες ανεπτυγμένες αγορές εξετάζουν τώρα την πολιτική τους, με βάση την εκτίμηση ότι η ανάκαμψη είναι προ των πυλών. Για τον αναπτυσσόμενο κόσμο όμως, είναι παρά πολύ νωρίς για  τέτοια μέτρα».

  Επιπλέον, τονίζει ότι  η σύνοδος του G8 που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8 – 10 Ιουλίου θα πρέπει να επικεντρωθεί «στη δοκιμασία που ταλανίζει τους φτωχούς στον αναπτυσσόμενο κόσμο».

  Η Παγκόσμια Τράπεζα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Reuters, εκτιμά ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των αναπτυσσόμενων χωρών, με εξαίρεση την Κίνα και την Ινδία, θα παρουσιάσει πτώση 1,6% φέτος «δημιουργώντας περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας, καθιστώντας τους φτωχούς, φτωχότερους». 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ