Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Νοε-2008 19:56

  Ισπανία: Αναστολή αποπληρωμής δανείων από ανέργους αποφάσισε η κυβέρνηση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αναστολή της αποπληρωμής των δανείων από ανέργους είναι ένα από τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση της Ισπανίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής επιβράδυνσης, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Jose Luis Rodriguez Zapatero, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

  Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι αναστέλλεται η καταβολή ποσοστού 50% (ή έως και 500 ευρώ) των δόσεων που καταβάλλουν οι άνεργοι για την αποπληρωμή δανείων που έχουν λάβει κατά το παρελθόν, για χρονικό διάστημα δύο ετών.

  Έτσι, άνεργοι Ισπανοί που έχουν λάβει ενυπόθηκα δάνεια ύψους έως και 170.000 ευρώ (εκτιμώνται σε περίπου 500.000 άτομα) θα έχουν το δικαίωμα να καταβάλλουν έως τον Ιανουάριο του 2011 μειωμένη μηνιαία δόση κατά 50% ή έως του ποσού των 500 ευρώ.

  Το κόστος του εν λόγω μέτρου θα επωμιστούν οι τράπεζες, ενώ η κυβέρνηση θα εγγυηθεί ότι οι αποπληρωμές θα συνεχιστούν ομαλά από τον Ιανουάριο του 2011 και ύστερα.

  Η Ένωση Τραπεζών της Ισπανίας τάχθηκε υπέρ της εν λόγω ρύθμισης σε σχετική της ανακοίνωση, ενώ η εκπρόσωπος της Ένωσης μιλώντας σε ξένα πρακτορεία δήλωσε ότι «οι τράπεζες είναι πάντα πρόθυμες να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων που στηρίζουν τους πελάτες τους. Εάν αυτό το βήμα είναι προς αυτή την κατεύθυνση, τότε μπορούν να υπολογίζουν στην υποστήριξή μας».

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ