Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Νοε-2018 18:10

  M. von Zitzewitz (HSO): Το κράτος να θέτει κανόνες και ό,τι μπορεί να το ρυθμίσει η αγορά, να ιδιωτικοποιείται

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  M. von Zitzewitz (HSO): Το κράτος να θέτει κανόνες και ό,τι μπορεί να το ρυθμίσει η αγορά, να ιδιωτικοποιείται

  Την άποψη ότι και πριν την κρίση, η Ελλάδα δεν ήταν μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις εξέφρασε ο Michael von Zitzewitz, μιλώντας στο συνέδριο Capital + Vision, σημειώνοντας ότι στην χώρα δόθηκε διεθνής οικονομική βοήθεια τα τελευταία οκτώ χρόνια ανάλογη με τα ποσά που επένδυσε η Δυτική Γερμανία στην Ανατολική, όταν τα δύο κράτη επανενώθηκαν.

  "Τα τρόφιμα και η βενζίνη στην Ελλάδα είναι ακόμη και σήμερα ακριβότερα απ’ ότι στη Γερμανία, λόγω υπερφορολογήσης, ενώ υπάρχουν και υψηλότατες ασφαλιστικές κρατήσεις", συνέχισε ο κ. von Zitzewitz.

  "Γνωρίζουμε ότι το πλεόνασμα μπορεί να κινείται μεταξύ 3,5% και 5%, το θέμα είναι όμως εάν παράγεται κάτι σε αυτή τη χώρα. Για παράδειγμα, δεν μπορεί η Ελλάδα να εξάγει λάδι στην Ιταλία κι αυτό στη συνέχεια να πωλείται πανάκριβα ως ιταλικό", πρόσθεσε το επιτελικό στέλεχος της HSO. 

  "Σίγουρα η ελληνική οικονομία σημειώνει μία θετική ανάπτυξη, υπάρχουν επιτυχίες, ο Πειραιάς έχει καταστεί ένας ιδιαίτερα σημαντικός λιμένας, στον ελληνικό σιδηρόδρομο έρχονται ιταλικές ταχείες, τα αεροδρόμια αναπτύσσονται με τις επενδύσεις της Fraport.  Tα 30 εκατ. τουριστών είναι ένα θετικό βήμα, ωστόσο θα πρέπει να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος", είπε ακόμη.

  "Το κράτος έχει τον ρόλο να θέτει κανόνες και από κει και πέρα, ό,τι μπορεί να το ρυθμίσει η αγορά, θα πρέπει να ιδιωτικοποιείται", κατέληξε ο κ. von Zitzewitz, προκρίνοντας τους τομείς του τουρισμού, της αγροτικής παραγωγής και της ενέργειας ως ατμομηχανές για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική στασιμότητα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων