Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Οκτ-2018 19:21

  ΝΔ: Πολύ σημαντικές αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, ευθύνες κυβέρνησης και θεσμών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΝΔ: Πολύ σημαντικές αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, ευθύνες κυβέρνησης και θεσμών

  Πολύ σημαντικές αποκλίσεις έναντι των στόχων για τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τις πρωτογενείς δαπάνες και τις επιστροφές φόρων διαπιστώνονται στα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού διαπιστώνει η Νέα Δημοκρατία, με δηλώσεις του αρμόδιου τομεάρχη Οικονομικών της, Χρήστου Σταϊκούρα.

  Όπως σημειώνει ο "γαλάζιος" βουλευτής, "σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων υστερούν κατά 1,2 δισ. ευρώ έναντι του στόχου. Υστέρηση η οποία, μήνα με τον μήνα, διευρύνεται.

  Οι πρωτογενείς δαπάνες υστερούν κατά 460 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, με τη χορήγηση πλήθους συντάξεων ακόμη να εκκρεμεί. Τέλος, και οι επιστροφές φόρων υστερούν κατά 500 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία".
   
  Το άθροισμα αυτών των σημαντικών αποκλίσεων, αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας, "ισοδυναμεί με την υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.  Γι’ αυτό το λόγο, όχι μόνο δεν δικαιολογείται η κυβερνητική θριαμβολογία περί "επιστροφής στην κανονικότητα, αλλά αντιθέτως, επιβεβαιώνεται απολύτως ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση παραλυτικής στασιμότητας.
   
  Όλα αυτά συμβαίνουν με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά μερίδιο ευθύνης έχουν και οι θεσμοί, που αποδέχονται τόσο μεγάλες αποκλίσεις, εις βάρος της ρευστότητας στην οικονομία και της επίτευξης υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης", καταλήγει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων