Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Σεπ-2018 13:42

  Επίτροπος Ανταγωνισμού στη Βουλή: Η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά δεν είναι ακόμη καλή

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Επίτροπος Ανταγωνισμού στη Βουλή: Η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά δεν είναι ακόμη καλή

  Με την επισήμανση πως παρότι υπήρξαν βελτιώσεις, αλλά η κατάσταση ακόμα "δεν είναι καλή" η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ M. Βεστάγκερ κάλεσε την κυβέρνηση να επισπεύσει τις προσπάθειές της. Η ίδια ζήτησε άμεσα τη νομοθέτηση μέτρων που θα ενδυναμώσουν την ανεξαρτησία της Αρχής Ανταγωνισμού, ενώ ανέφερε ως πεδία που υπάρχει αντικείμενο, τον κατασκευαστικό και  τον τραπεζικό τομέα καθώς και τον κλάδο των τροφίμων. "Ελπίζω να περάσετε τη σχετική νομοθεσία" σημείωσε.

  "Έρχομαι με μεγάλο σεβασμό για τα επιτεύγματα του Κοινοβουλίου, της κυβέρνησης αλλά κυρίως για τους πολίτες" τόνισε μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

  "Παρότι βελτιώθηκε η κατάσταση, δεν είναι ακόμα καλή, προφανώς το έργο σας δεν έχει ολοκληρωθεί" τόνισε. "Είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε τις προσπάθειες που έγιναν για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Στήριξης (Γ’ Μνημονίου) αλλά τώρα πρέπει να δείτε πως είναι η αρχή μας νέας προσπάθειας και μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα".

  Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας επισήμανε πως η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε ένα σύστημα "με πολλές στρεβλώσεις" στον τομέα του Ανταγωνισμού, ενώ διαβεβαίωσε πως θα ενσωματωθεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία σε ό,τι αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

  Η κ. Βεστάγκερ ανέφερε ως θετικά και επιτυχή παραδείγματα αναδιάρθρωσης τους σιδηροδρόμους, τα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και τη συμφωνία να μειωθούν τα κόστη παραγωγής ρεύματος από ΑΠΕ στις αγορές ώστε να μη σημειώνονται μπλακ άουτ και να διασφαλίζεται η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

  Σε ό,τι αφορά τις κρατικές ενισχύσεις, ζήτησε να "μη στρεβλώσουμε το εμπόριο μεταξύ κρατών και να διασφαλίσουμε ότι παίζουν όλοι με ισότιμους όρους". Είπε  ακόμη ότι "το 97% των κρατικών ενισχύσεων δίνεται από κράτη-μέλη χωρίς να εμπλέκεται καθόλου η Επιτροπή".

  Μαρία Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων