Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Σεπ-2018 20:12

  Αγρίνιο: Προς κατασκευή 70 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αγρίνιο: Προς κατασκευή 70 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου

  "Η έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, αποτελεί μία στρατηγική επιλογή και αναμένεται να φέρει πολλαπλά οφέλη".

  Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια σύσκεψης που έγινε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας στο Αγρίνιο, που είχε ως κύριο αντικείμενο τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στην πόλη.

  Ειδικότερα, όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης, στην πόλη του Αγρινίου εκτιμάται ότι θα κατασκευαστούν σε πρώτη φάση 70 χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου και ο αριθμός των συνδέσεων εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 1.200. Μάλιστα, διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι το πλήθος των ωφελουμένων από το έργο, είναι πολλαπλάσιο αυτού των συνδέσεων, αφού υπολογίζεται ότι το πλήθος των νοικοκυριών που θα συνδεθούν θα είναι περίπου 2,5 ανά σύνδεση για την κατηγορία των οικιακών καταναλωτών.

  Οι συγκεκριμένες συνδέσεις αφορούν την χρονική περίοδο μέχρι το 2023, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται πολλαπλάσιες συνδέσεις. Όσον αφορά στην χρηματοδότηση του έργου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, είπε ότι "ήδη έχει διασφαλιστεί και στηρίζεται σε όλη την προεργασία που έχει γίνει με την προγραμματική σύμβαση μεταξύ των Επιμελητηρίων και της Περιφέρειας, καθώς και στην μελέτη βιωσιμότητας του εγχειρήματος, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί".

  Επίσης, ο Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε ότι "η έλευση του φυσικού αερίου στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς" και πρόσθεσε: "Όλοι μαζί θα φτάσουμε το στόχο μας, που είναι η ταχύτερη δυνατή έλευση του φυσικού αερίου στον καταναλωτή".

  "Πρόκειται για ένα έργο με μεγάλη σημασία για την πόλη του Αγρινίου, τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους πολίτες" επεσήμανε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων