Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Σεπ-2018 16:47

  Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Παρά την έξοδο από τα μνημόνια τα προβλήματα παραμένουν

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Παρά την έξοδο από τα μνημόνια τα προβλήματα παραμένουν

  Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες παρουσίασε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης στη συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης το Σάββατο στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

  Ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα λόγω της εξόδου μας από τα μνημόνια, στην πράξη δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα για το ελληνικό εμπόριο και την πραγματική οικονομία.

  Καταθέτοντας το Υπόμνημα με τα προβλήματα και τις θέσεις του Φορέα μας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επεσήμανε κατά προτεραιότητα τα σημαντικότερα προβλήματα που χρήζουν άμεσης και οριστικής επίλυσης, ως εξής:

  Ø Η υψηλή φορολογία η οποία αδειάζει τις τσέπες του Έλληνα πολίτη και καταναλωτή, με αποτέλεσμα να μην αφήνει περίσσευμα ώστε να μπορέσει λειτουργήσει η αγορά.

  Ø Ο ακατάσχετος επιχειρησιακός λογαριασμός, για τον οποίο συζητάμε εδώ και δύο χρόνια.

  Ø Τα κόκκινα δάνεια που αποτελούν μια βραδυφλεγή βόμβα.

  Ø Το παγκόσμιο φαινόμενο του να επιχειρεί η αγορά επί οχτώ ολόκληρα χρόνια με "κλειστές" τράπεζες (έλλειψη ρευστότητας).

  Ø Τα προβλήματα που διαιωνίζονται, όπως το παρεμπόριο που απορροφά ένα μεγάλο κομμάτι του τζίρου της αγοράς.

  Ø Το πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργίας των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, το οποίο ζητούμε να καταργηθεί άμεσα, καθώς μόνο ζημιές προκάλεσε και δεν γνωρίζουμε ποιον εξυπηρετεί η Κυβέρνηση με αυτή την απόφαση.

  Ευχή μας είναι οι αλλαγές στη χώρα, μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια, να  φανούν στην πραγματικότητα και όσο το δυνατόν συντομότερα, τόνισε ο κ. Φιλιππίδης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων