Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Ιουλ-2018 22:37

  Διπλές εισφορές για τους επαγγελματίες έως τις 10 Αυγούστου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Διπλές εισφορές για τους επαγγελματίες έως τις 10 Αυγούστου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Κοινή προθεσμία αποφάσισε για πρώτη φορά ο ΕΦΚΑ για την καταβολή των τρεχουσών εισφορών  αλλά και της δόσης για την εξόφληση των χρεωστικών υπολοίπων από την εκκαθάριση του 2017.

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του εν λόγω ταμείου, έως την Παρασκευή 10 Αυγούστου παρατείνεται η προθεσμία καταβολής  των εισφορών του μηνός Ιουνίου 2018 για τους Μη Μισθωτούς ασφαλισμένους, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ.

  Επίσης, έως τις 10 Αυγούστου παρατείνεται, η προθεσμία καταβολής της τρίτης δόσης εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 των Μη Μισθωτών ασφαλισμένων.

  Είναι για πρώτη φορά που ο ΕΦΚΑ αποφασίζει να θέσει την ίδια προθεσμία πληρωμής των δύο ασφαλιστικών υποχρεώσεων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών. Η πρώτη αφορά τις μηναίες εισφορές όλων των μη μισθωτών  που καταβάλλουν με βάση το εισόδημα του 2016. Η δεύτερη αφορά όσους δήλωσαν το 2016 υψηλότερο εισόδημα σε σχέση με το 2015. 

  Υπενθυμίζεται πως το περασμένο μήνα, έπρεπε να καταβάλλουν τις τρέχουσες μηνιαίες εισφορές έως 6 Ιουλίου, ενώ τη 2η δόση εξόφληση των χρεωστικών υπολοίπων έως τις τις 29 Ιουνίου. Με χρονική απόσταση 2 εβδομάδων είχαν καταβληθεί οι τρέχουσες εισφορές του Απριλίου και η 1η δόση εξόφλησης των υπολοίπων.  Αντίθετα, αυτή τη φορά, με "όχημα" την διπλή παράταση, τόσο των εισφορών, όσο και των δόσεων, ταυτίστηκε η προθεσμία  εκπλήρωσης των δύο ασφαλιστικών υποχρεώσεων, θέτοντας ένα διπλό –ταυτόχρονο βάρος για τους υπόχρεους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων