Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Ιουλ-2018 21:09

  Συνάντηση της ηγεσίας της ΡΑΕ με τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της ΕΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Συνάντηση της ηγεσίας της ΡΑΕ με τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της ΕΕ

  Η πορεία υλοποίησης του μοντέλου - στόχου στην ελληνική αγορά ενέργειας και τα βήματα στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης της, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα η ηγεσία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της ΕΕ καθηγητή δρ. Κλάους Ντίτερ Μπόρχαρντ (Prof. Dr. Klaus-Dieter Borchardt).

  Όπως έγινε γνωστό, η ΡΑΕ παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα της χώρας και ακολούθησε συζήτηση: για την πορεία υλοποίησης του target model την εφαρμογή του μηχανισμού ΝΟΜΕ (δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ) και τις σχετικές εξελίξεις για το μέλλον του, τους μηχανισμούς ευελιξίας και επάρκειας, τους διαγωνισμούς για νέες μονάδες ανανεώσιμων πηγών που πραγματοποιήθηκαν στις 2 Ιουλίου, το αναθεωρημένο πλαίσιο ανάπτυξης των ενεργειακών κοινοτήτων, τα θέματα της χονδρεμπορικής αγοράς φυσικού αερίου, τα θέματα λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, τα θέματα των ενεργειακών διασυνδέσεων της Ελλάδας με τις άλλες χώρες τόσο στον τομέα του ηλεκτρισμού όσο και στον τομέα του φυσικού αερίου, τα ιδιαίτερα ζητήματα των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων και με έμφαση στο ζήτημα της ασφάλειας εφοδιασμού της Κρήτης.

  Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Μπόρχαρντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία και το έργο της Αρχής παρά την υποστελέχωσή της.

  Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων