Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιουν-2018 07:40

  Mετά το τέλος του Μνημονίου η ολοκλήρωση της αποπολιτικοποίησης του Δημοσίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Mετά το τέλος του Μνημονίου η ολοκλήρωση της αποπολιτικοποίησης του Δημοσίου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Παράταση 6 μηνών παίρνει η διαδικασία "απολιτικοποίησης" του Δημοσίου. Με άλλα λόγια, δεν θα ολοκληρωθεί η εν λόγω διαδικασία στα τέλη του τρέχοντος μηνός, μαζί –δηλαδή με το τρέχον Πρόγραμμα Προσαρμογής- όπως προηγουμένως προβλεπόταν.

  Αντίθετα, θα ολοκληρωθεί έως το Δεκέμβριο του 2018. Αυτό προβλέπει ρητά η Έκθεση Συμμόρφωσης την οποία εξέδωσε χθες ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης σχετικά με την Ελλάδα.

  Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα της επιλογής των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης με μη κομματικά κριτήρια, σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση έχει ως εξής:

  -Η έκδοση 395 προκηρύξεων για τους νέους διευθυντές θα έχει γίνει έως τον Ιούλιο. Οι προκηρύξεις για 223 νέους διευθυντές έχουν ήδη γίνει. Μένουν να γίνουν άλλες 172 έως τον Ιούλιο.  Η τοποθέτησή τους θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2018.

  -Η τοποθέτηση των 62 νέων γενικών διευθυντών προβλέπεται να έχει γίνει έως τον Ιούλιο του 2018. Ήδη έχουν τοποθετηθεί 34 και μένουν άλλοι 28.

  -Η τοποθέτηση των 69 νέων διοικητικών διευθυντών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το Δεκέμβριο.

  -Οι προκηρύξεις για τους επικεφαλής των Τμημάτων θα έχουν γίνει έως τον Οκτώβριο και η τοποθέτηση τους θα έχει ολοκληρωθεί έως το Δεκέμβριο του 2018.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων