Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Ιουν-2018 12:07

  Σ. Λαζαρίδης: Καθοριστική για την πορεία του Χρηματιστηρίου η ελάφρυνση του χρέους

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σ. Λαζαρίδης: Καθοριστική για την πορεία του Χρηματιστηρίου η ελάφρυνση του χρέους

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Η αποσαφήνιση των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι το σημαντικότερο θέμα για το ελληνικό χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή καθώς θα προσφέρει ανακούφιση στους διεθνείς επενδυτές για να συνεχίσουν να επενδύουν στην Ελλάδα, δηλώνει ο Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για το ετήσιο roadshow του Χ.Α

  Ο κ. Λαζαρίδης μίλησε στην οικονομική ιστοσελίδα TheStreet καθώς και στο FoxNews για τις προοπτικές των ελληνικών μετοχών και δέχθηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου αλλά και το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.

  Όπως επεσήμανε ο κ. Λαζαρίδης, η αβεβαιότητα δεν είναι καλό σήμα για το χρηματιστήριο και μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε μία τελική απόφαση η οποία είναι πολύ σημαντική τόσο για την χώρα όσο και την αγορά. "Το πιο κρίσιμο θέμα αυτή τη στιγμή είναι να οριστεί ένα πακέτο μέτρων το οποίο χρειάζεται η ελληνική οικονομία και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πιο ξεκάθαρο μέλλον για την ελληνική οικονομία", τόνισε στο TheStreet.

  Σε ερώτηση σχετικά με το τι περιμένει ο ίδιος από το Eurogroup αυτής της εβδομάδας, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε πως η Ελλάδα ψάχνει για ευκαιρίες ανάπτυξης για το μέλλον, μετά από επτά έτη λιτότητας και πλέον όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τι πήγε στραβά στο παρελθόν και τι πρέπει να γίνει για το μέλλον, συμπληρώνοντας πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία σημαντική απόφαση για το χρέος η οποία θα διευκολύνει τις επόμενες κινήσεις της Ελλάδας, με επίκεντρο την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.  Έτσι είναι το πλέον σημαντικό να έχουμε αυτή τη στιγμή μία συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα του χρέους και θα πρέπει να είναι όσο πιο συγκεκριμένη γίνεται για να ανακουφίσει τους επενδυτές. "Χρειάζονται περαιτέρω επενδύσεις έτσι ώστε να δοθεί ώθηση στην αγορά κι έτσι το ελληνικό χρηματιστήριο θα παίξει κρίσιμο ρόλο. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη για το ετήσιο roadshow", τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

  Σε μία αγορά όπου το 65% είναι στα "χέρια" των διεθνών επενδυτών και το 55% της μέσης συναλλακτικής δραστηριότητας επίσης, έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να προσελκύσουμε τις περαιτέρω επενδύσεις που χρειάζονται για την ταχύτερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας,.

  Σε ερώτηση του FoxNews σχετικά με τον αντίκτυπο που έχουν οι δασμοί των ΗΠΑ στις ελληνικές εισηγμένες, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι το θέμα των δασμών δημιουργεί κάποια αναταραχή σε ένα μέρος της αγοράς αφού υπάρχουν εταιρείες (αν και μικρός αριθμός) που σχετίζονται με το θέμα, ωστόσο, η μεγαλύτερη ανησυχία της αγοράς είναι το πώς η Ελλάδα θα σταθεροποιηθεί στον δρόμο της ανάπτυξης.  Ο τουρισμός, όπως τόνισε,  έχει μεγάλο βάρος στην ελληνική οικονομία και πολλοί διεθνείς επενδυτές έχουν στο ραντάρ τους τον κλάδο του ελληνικού real state που σχετίζεται με τα ξενοδοχεία, των φαρμακευτικών εταιρειών και των εταιρειών του κλάδου της Υγείας, και τα στοιχεία δίνουν ξεκάθαρο σήμα ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους ξένους επενδυτές για τις ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική αγορά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων