Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Ιουν-2018 00:07

  Παραιτήθηκε ο Φρ. Γρατσώνης από το δ.σ. του Υπερταμείου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Παραιτήθηκε ο Φρ. Γρατσώνης από το δ.σ. του Υπερταμείου

  Για την παραίτηση του κ. Φραγκίσκου Γρατσώνη από το Διοικητικό της Συμβούλιο ενημερώνει με μια λιτή ανακοίνωση η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), γνωστή και ως "Υπερταμείο". 

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, "τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, το μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ, κ. Φραγκίσκος Γρατσώνης υπέβαλε την παραίτηση του με ισχύ από την υποβολή της".

  Ο κ. Γρατσώνης, ο CFO του Folli Follie Group, ο οποίος τοποθετήθηκε στο δ.σ. του Υπερταμείου τον Απρίλιο, δηλαδή -όπως έχει ήδη αναφέρει το Capital.gr-, λίγο πριν ξεσπάσει η θύελλα στον όμιλο της Folli Follie. Ανέλαβε CFO της Folli Follie το 2013 ενώ είναι και ο οικονομικός διευθυντής που συνέταξε τον ισολογισμό της εταιρείας για τη χρήση 2017. 

  Υπενθυμίζεται ότι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 5 Ιουνίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της Folli Follie είναι κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και κατά των Οικονομικών Διευθυντών του Ομίλου.

  Τέλος, σημειώνεται πως στην ενημέρωση του Υπερταμείου τον Απρίλιο σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Γρατσώνη στο δ.σ. αναφέρονταν ως τομείς εμπειρίας του οι στρατηγικές εταιρικές επενδύσεις, τα χρηματοοικονομικά, ο έλεγχος και η διαχείριση κινδύνων. 

  H τοποθέτηση του κ. Γρατσώνη στην ΕΕΣΥΠ ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην επιλογή του προχώρησε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ με την υποστήριξη κατά τη διαδικασία επιλογής της συμβουλευτικής εταιρείας Stanton Chase.

  Ο κ. Γρατσώνης προ της θέσης του ως CFO για τον όμιλο Follie Follie, εργάστηκε ως τραπεζικό στέλεχος στην Credit Agricole / Εμπορική Τράπεζα, τη BNP Paribas και τη Citibank στους τομείς των εταιρικών επενδύσεων και της θεσμικής τραπεζικής. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων