Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Ιουν-2018 19:52

  Νέο προσκλητήριο από το υπ. Υγείας στους γιατρούς για τις ΤΟΜΥ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Νέο προσκλητήριο από το υπ. Υγείας στους γιατρούς για τις ΤΟΜΥ

  Της Βίκης Κουρλιμπίνη

  Με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς η προκήρυξη αναμενόταν από τον Ιανουάριο, το υπουργείο Υγείας προχωρά σε νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για γιατρούς στις Τοπικές Μονάδες Υγείας.

  Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αποφασίζει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, η οποία δύναται να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του προγράμματος, συνολικά 953 ιατρών, εκ των οποίων 809 παθολόγοι και 144 παιδίατροι, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας  των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους.

  Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 29 Ιουνίου.

  Οι γιατροί από την πλευρά τους εξακολουθούν να εμφανίζονται αρνητικοί, κάνοντας λόγο για μειωμένα κίνητρα ώστε να ενταχθούν στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος (τον περασμένο Σεπτέμβριο), μόλις 583 γιατροί έκαναν αίτηση για 1.200 θέσεις. Αλλά και στην πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ του Ιανουαρίου που αφορούσε στη σύναψη συμβάσεων με 2.829 ιδιώτες παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδίατρους, μόλις 657 υπέβαλαν αίτηση για να συνάψουν σύμβαση ως οικογενειακοί γιατροί.

  Ο χρόνος πάντως πιέζει. Το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρεται στο επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, θα πρέπει να προχωρήσει στο άνοιγμα τουλάχιστον 85 Τοπικών Μονάδων Υγείας το επόμενο διάστημα – αν και αρχικά ο στόχος ήταν 100 σε σύνολο 239 μονάδων που προβλέπονται κατά την πλήρη ανάπτυξη του συστήματος. Σύμφωνα με το περιβάλλον του υπουργού Υγείας, αυτή τη στιγμή λειτουργούν περίπου 70 μονάδες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων