Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Ιουν-2018 13:37

  Σεντένο: Έτοιμη η Ελλάδα να πάρει την ευθύνη της οικονομίας στα χέρια της

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σεντένο: Έτοιμη η Ελλάδα να πάρει την ευθύνη της οικονομίας στα χέρια της

  Η Ελλάδα έχει διορθώσει πολλές από τις διαρθρωτικές ανισορροπίες που την κατέστησαν "ειδική περίπτωση" στην ευρωζώνη, και είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη των οικονομικών της αποφάσεων όταν το πρόγραμμα διάσωσης λήξει τον Αύγουστο.

  Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup σε συνέδριο στη Λισσαβόνα.

  Ο Μάριο Σεντένο τόνισε ότι "η Ελλάδα είναι διαφορετική χώρα σήμερα. Έχει τις προϋποθέσεις να αναλάβει στα χέρια της τη διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής εξέλιξης, εντός του πλαισίου της ευρωζώνης, και μπορεί πάντα να στηρίζεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εάν τηρεί την πορεία της εσωτερικής ευθύνης".

  "Δίχτυ ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης (SRF)"

  Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν επί της αρχής για ένα δίχτυ ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης (SRF) για τις τράπεζες εγκαίρως για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου. 

  Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο στη Λισαβόνα, ο Σεντένο δήλωσε ότι "μόνο κάποιες λεπτομέρειες χρειάζεται να βελτιωθούν στις διαπραγματεύσεις, όπως η διαδικασία λήψης απόφασης για τη χρήση αυτού του διχτυού ασφαλείας και η ημερομηνία εφαρμογής του, που θα μπορούσε να είναι πριν το 2024".

  "Ωστόσο, αναμένω ότι έως τα τέλη του μήνα θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία επί της αρχής".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων