Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Μαϊ-2018 20:36

  Στήριξη του Τουρισμού ζητούν οι επιχειρήσεις του κλάδου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στήριξη του Τουρισμού ζητούν οι επιχειρήσεις του κλάδου

  Περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση του τουριστικού κλάδου ζήτησε από την Κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος κατά την ανοικτή συνεδρίαση της 26ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

  "Όλα αυτά τα οκτώ χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, ο ελληνικός τουρισμός όχι μόνο άντεξε, αλλά κατάφερε να αναπτυχθεί πατώντας γερά τα πόδια του, σε συνθήκες που κάθε άλλο παρά ευνοούσαν ή ευνοούν την όποια επιχειρηματική δραστηριότητα. Διαρκείς αυξήσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας, άμεσες και έμμεσες φορολογικές επιβαρύνσεις, ασταθές περιβάλλον, μικρές ή μεγάλες κρίσεις όπως για παράδειγμα το προσφυγικό, capital control, προβληματικός δανεισμός και πολλά, μα πάρα πολλά ακόμα που συνθέτουν το πεδίο μέσα στο οποίο λειτουργήσαμε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια.

  Και αυτή η επιτυχία, αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο γεγονός ότι στα οκτώ αυτά χρόνια της κρίσης, τα έσοδα που εισέρρευσαν στη χώρα από τους ξένους τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, μιλάμε για άμεσες ταξιδιωτικές εισπράξεις, αγγίζουν τα 100 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος" ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ..

  "Όμως, παρά τις ανησυχίες που δικαίως υπήρχαν, κυρίως για το κομμάτι των εσόδων και των επιπτώσεων της υπερφορολόγησης, τα αποτελέσματα και φέτος είναι απολύτως ικανοποιητικά.

  Όλα τα στοιχεία, όλοι οι αριθμοί – που δεν λένε πάντα ολόκληρη την αλήθεια – μας δικαιώνουν.

  Το 2017 η εισερχόμενη τουριστική κίνηση αυξήθηκε κατά 7,4%, αγγίζοντας τους 30,1 εκατ. τουρίστες. Ο ελληνικός τουρισμός παρουσίασε πέρσι αύξηση εσόδων από το εξωτερικό κατά 11,4% ή κατά 1,45 δισ. ευρώ, σε σχέση με το 2016. Η συνολική αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας εκτιμάται σε 1,56 δισ. ευρώ, από 16,7 δισ. ευρώ άμεσης συνεισφοράς στο ΑΕΠ το 2016 σε 18,3 δισ. ευρώ το 2017.

  Αυτό είναι το ισχυρό πλεονέκτημα που έχει η πατρίδα μας, για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, όταν τον προσεχή Αύγουστο λήξει το πρόγραμμα στήριξης και αλλάξουμε επιτέλους κεφάλαιο. Αυτό όμως το πλεονέκτημα χρειάζεται ενίσχυση και περαιτέρω εξέλιξη. Χρειάζεται περισσότερος και ουσιαστικότερος διάλογος, μεγαλύτερη και ενεργητικότερη συμμετοχή μας στην χάραξη του νέου αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας και φυσικά ένα πλαίσιο αρχών που θα διέπει μια σύγχρονη εθνική τουριστική πολιτική" συνέχισε ο κ. Ρέτσος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων