Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Μαϊ-2018 14:20

  Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών στα 5.000 ευρώ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών στα 5.000 ευρώ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:52

  Το ποσό ανάληψης μετρητών από 2.300 σε 5.000 ευρώ στο πλαίσιο περαιτέρω χαλάρωσης των capital controls αυξάνει από τις 4 Ιουνίου το υπουργείο Οικονομικών, απόφαση που επιβεβαιώνει πλήρως δημοσίευμα του Capital.gr.

  Συγκεκριμένα:

  -επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του  ποσού των 5.000 ευρώ,  ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη (Customer ID) ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  -αυξάνεται με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.300 ευρώ σε 3.000. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/ και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.

  -διευκολύνεται περαιτέρω η μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 4.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό δίμηνο, από 1 Ιουλίου 2018.

  -διευκολύνονται με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, μέσω της αύξησης του ποσού που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό, από 20.000 ευρώ σε 40.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα . Οι ανωτέρω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των Πιστωτικών Ιδρυμάτων.

  Το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι "η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη  μεταφορά κεφαλαίων, της 15ης Μαΐου 2017. Οι αρχές  στοχεύουν στην πλήρη άρση των περιορισμών το συντομότερο δυνατόν,  διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοπιστωτική και μακροοικονομική  σταθερότητα".

  Η απόφαση εστάλη σήμερα για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων