Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Μαϊ-2018 15:58

  Reuters: Η ΕΚΤ δεν βλέπει ανάγκη να παρέμβει στην ιταλική κρίση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Reuters: Η ΕΚΤ δεν βλέπει ανάγκη να παρέμβει στην ιταλική κρίση

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:25

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί προσεκτικά την αντίδραση των αγορών και την πολιτική κρίση στην Ιταλία, αλλά δεν βλέπει επί το παρόντος κανένα λόγο να παρέμβει, δήλωσε στο Reuters πηγές με γνώση του ζητήματος. 

  Οι εικασίες των αγορών για μία ενδεχόμενη παρέμβαση της ΕΚΤ προέκυψαν καθώς τα πολιτικά κόμματα στην Ιταλία έχουν επανειλημμένως αποτύχει να σχηματίσουν κυβέρνηση και το σενάριο της εξόδου από το ευρώ έχει αρχίσει πάλι να κυκλοφορεί, στέλνοντας στα ύψη το κόστος δανεισμού του μεγαλύτερου οφειλέτη της ευρωζώνης. 

  Ωστόσο, τρεις αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters, ότι η ΕΚΤ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει δράση, καθώς οι δείκτες δεν εμφανίζουν προς το παρόν σημάδια πίεσης στις τράπεζες και η κεντρική τράπεζα δεν έχει στη διάθεσή της ούτε εργαλεία, αλλά ούτε και την εντολή να λύσει κάτι που ουσιαστικά είναι μία πολιτική κρίση.

  "Καμία κεντρική τράπεζα δεν θα μπορούσε να ενεργήσει με αφορμή μόνο τα γεγονότα των τελευταίων λίγων ημερών”, είπε μία εκ των πηγών. 

  "Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε εκείνο το στάδιο όπου θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε για τις τραπεζικές καταθέσεις και ελπίζουμε να μην βρεθούμε ποτέ εκεί”, είπε άλλη πηγή στο Reuters. 

  Οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες είναι αυτές που κατέχουν τα περισσότερα ιταλικά κρατικά ομόλογα εκτός Ιταλίας, ενώ η Πορτογαλία και η Ισπανία θεωρούνται από τους επενδυτές ως οι πιο εκτεθειμένες στο ενδεχόμενο μετάδοσης μίας κρίσης χρέους στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. 

  "Η ΕΚΤ θα μπορούσε να θωρακίσει τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ευρωζώνης, αλλά θα ήταν μία κίνηση περιορισμού της καταστροφής”, δήλωσε άλλη πηγή στο Reuters. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων