Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Μαϊ-2018 15:12

  Βρέθηκε ο νέος Πρόεδρος του ΤΧΣ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Βρέθηκε ο νέος Πρόεδρος του ΤΧΣ

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Στην επιλογή του νέου Προέδρου του κατέληξε το ΤΧΣ, εννέα μήνες μετά την υποβολή της παραίτησης του κ. Γιώργου Μιχελή. Ο τελευταίος παραμένει στη θέση του από τον Ιούλιο του 2017 οπότε και υπέβαλε παραίτηση, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος εξεύρεσης του αντικαταστάτη του και να υπάρξει ομαλή διαδοχή, την ώρα μάλιστα, που οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονταν σε κρίσιμες διαδικασίες ελέγχων ενόψει της διενέργειας των stress tests.

  Η μεταβατική αυτή κατάσταση αναμένεται να κλείσει σύντομα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον κ. Μιχελή πρόκειται να αντικαταστήσει ο κ. Ανδρέας Βερύκιος, στέλεχος με εμπειρία 40 ετών στο εξωτερικό, σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, εκ των οποίων σχεδόν τα 30 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

  Σημειώνεται ότι στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ συμμετέχουν επίσης οι: Jón Sigurgeirsson, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Christof Gabriel Maetze, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Radovan Jelasity, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Βασίλειος Σπηλιωτόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, oρισμένος από την Τράπεζα της Ελλάδος, Μαρίκα Φραγκάκη, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών. 

  Στο έτερο όργανο διοίκησης του ΤΧΣ, την Εκτελεστική Επιτροπή,  ο Martin Czurda είναι Διευθύνων Σύμβουλος, ο Eric Tourret Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και ο Ηλίας Ξηρουχάκης Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής.

  Η Εκτελεστική Επιτροπή είναι αρμόδια για την προπαρασκευή του έργου του ΤΧΣ, την εφαρμογή των αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων και την εκτέλεση των πράξεων που απαιτούνται για τη διοίκηση και λειτουργία, καθώς και την εκπλήρωση του σκοπού του. 

  Το Γενικό Συμβούλιο αποφασίζει με δική του πρωτοβουλία ή κατόπιν εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής και είναι αρμόδιο για τον έλεγχο της ορθής λειτουργίας και της εκπλήρωσης του σκοπού του ΤΧΣ. Ειδικότερα, στην αρμοδιότητα του Γενικού Συμβουλίου είναι, μεταξύ άλλων, η απόφαση για θέματα σχετικά με την παροχή κεφαλαιακής ενίσχυσης, την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου και τη διάθεση της συμμετοχής του ΤΧΣ, η έγκριση της πολιτικής, των εσωτερικών κανόνων και της διοίκησης και λειτουργίας του ΤΧΣ, η έγκριση του διορισμού ανωτάτων στελεχών του ΤΧΣ, η έγκριση της πολιτικής αποδοχών, η έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού κ.λπ.

  Το ΤΧΣ βρίσκεται σε αναζήτηση και Επικεφαλής Νομικού Συμβούλου, έχοντας απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος με καταληκτική ημερομηνία τη σημερινή. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων