Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 12-Μαϊ-2018 09:35

  Ντομπρόβσκις: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ντομπρόβσκις: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

  Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, στέλνει ο αντιπρόεδρος τηςΚομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στα "ΝΕΑ", τονίζει την αναγκαιότητα για συνεχή εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και για την τήρηση των  δημοσιονομικών στόχων μετά τη λήξη του προγράμματος, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

  "Πιστεύω ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν τον ίδιο πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο. Φυσικά, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα είναι μια ευαίσθητη άσκηση, αλλά είναι απολύτως εφικτή υπό τον όρο ότι όλες οι θα επιδείξουν ευθύνη", αναφέρει ο κ. Ντομπρόβσκις.

  Μάλιστα τονίζει ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να συνεχίσει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και υγιών δημοσιονομικών πολιτικών. Συμπληρώνει ότι "θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία θα ενισχύσει επιπλέον την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία".

  Αναφορικά με το "ολιστικό" σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης και τις επιφυλάξεις που διατηρούν για αυτό οι θεσμοί, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει: "Όπως πάντα, η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειες της όποτε και όπου μπορεί. Συνεχίζεται επίσης η δουλειά για την τελειοποίηση και την οριστικοποίηση της ελληνικής στρατηγικής ανάπτυξης και είναι σημαντικό η στρατηγική αυτή να είναι ελληνικής ιδιοκτησίας και να κατευθύνεται από την Ελλάδα".

  Τέλος, ως προς το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία. "Συνεχίζεται επίσης η δουλειά με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας σε δέσμη δεσμεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, εντός της παραμέτρου έχει ορίσει το Eurogroup.               

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων