Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 05-Μαϊ-2018 00:09

  Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η DBRS

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η DBRS

  Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από CCC σε Β προέβη ο οίκος αξιολόγησης DBRS, διατηρώντας θετικές τις προοπτικές για το μέλλον.

  Ο οίκος, αιτιολογώντας την απόφασή του για αναβάθμιση, κάνει λόγο για ισχυρή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στην Ελλάδα από το 2010, διαπιστώνοντας παράλληλα θετικά σημάδια οικονομικής ανάκαμψης το 2017 και τρία διαδοχικά έτη "δημοσιονομικής υπεραπόδοσης".

  Ακόμη, επισημαίνει πως οι πολιτικοί κίνδυνοι διαφαίνονται πλέον μικρότεροι, χαρακτηρίζοντας ενθαρρυντικά σημάδια την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης και την εν εξελίξει δ’ αξιολόγηση. 

  Όσον αφορά στις θετικές προοπτικές (positive trend), ο οίκος αναφέρεται στις προσδοκίες που καλλιεργεί εν αναμονή της εξόδου της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, αλλά και σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους. 

  Σύμφωνα με τον οίκο, παράγοντες που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν και νέα αναβάθμιση είναι 1) η συνεχιζόμενη επιτυχής εφαρμογή δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων 2) μια πιο καθαρή εικόνα της χρηματοδότησης μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος στήριξης και 3) τα ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων