Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Απρ-2018 13:01

  Μοσκοβισί: Πρέπει να επιδιωχθούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις μετά το τέλος του προγράμματος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την προσοχή στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου έστρεψε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, δηλώνοντας μετά το τέλος της συνεδρίασης ότι στις 21 Ιουνίου πρέπει να λάβουμε αποφάσεις "που θα μας φέρουν στο τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο".

  Τόνισε ακόμη ότι στη σημερινή συνεδρίαση δεν συζητήθηκε το θέμα του χρέους, "καθώς διαπιστώθηκε ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω δουλειά".

  Σύμφωνα με τον Μοσκοβισί, η ολοκλήρωση του προγράμματος είναι το τέλος μιας πορείας. Κάναμε το 90% της δουλειάς, πρέπει να κάνουμε το 10% που μένει, και θα το κάνουμε μαζί, πρόσθεσε.

  Σε ό,τι αφορά τη δ΄ αξιολόγηση, δήλωσε και αυτός ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν στις 14 Μαΐου, και ότι θα πρέπει να είναι μια "μικρή και καταληκτική αποστολή, να επιταχύνουμε τις εργασίες μας". 

  Όλοι θεωρούν πως κάνουμε καλή πρόοδο, είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αλλά κάποιες άλλες βελτιώσεις πρέπει να γίνει ακόμη, σημείωσε.

  Πρόσθεσε ακόμη ότι "ακούσαμε με ενδιαφέρον τη στρατηγική της κυβέρνησης από τον Ευκλείδη, μένουν μεταρρυθμίσεις που πρέπει να επιδιωχθούν μετά το πρόγραμμα, για να βελτιωθούν οι χρηματοδοτικές συνθήκες.

  Αυτή η στρατηγική, υπογράμμισε ότι πρέπει να σχεδιαστεί από την ελληνική κυβέρνηση, για τους Έλληνες πολίτες, και να έχει η κυβέρνηση την κυριότητα. 

  "Είμαστε σε σωστό δρόμο. Το τέλος του προγράμματος θα είναι μια σημαντική στιγμή για την ευρωζώνη και την Ευρώπη, θα είναι η τελευταία σελίδα στην ιστορία της κρίσης της ευρωζώνης. Ήρθαμε κοντά στο Grexit, το αποφύγαμε και μαζί χτίσαμε ένα success story για την Ελλάδα".

  Ωστόσο, πρόσθεσε, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχίσει και μετά τον Αύγουστο, "για αυτό θέλουμε έναν μηχανισμό που να υποστηρίζει αυτή την εφαρμογή, και για να αποκτήσουν εμπιστοσύνη οι αγορές".

  Σημείωσε ότι συζητήθηκε αυτός ο μηχανισμός αλλά διευκρίνισε ότι ο μηχανισμός εποπτείας δεν πρέπει να μοιάζει με παράταση του προγράμματος. Αυτό δεν είναι στην ατζέντα. Συμφωνούμε όλοι ότι το τέλος είναι στις 21 Ιουνίου.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων