Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Απρ-2018 13:30

  Γ. Πιτσιλής: Ανάσα για όσους είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις τους

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Γ. Πιτσιλής: Ανάσα για όσους είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις τους

  Αναζητούμε λύσεις ώστε να δοθεί μια ανάσα σε όσους είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις τους, δήλωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

  Πιο αναλυτικά, κ. Πιτσιλής αφού παρέδωσε αντίγραφα της απολογιστικής έκθεσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2017, σημείωσε ότι ήταν μία καλή χρονιά καθώς η Αρχή υπερκάλυψε τον στόχο των φορολογικών εσόδων.

  Πρόσθεσε ότι σχεδιάζει το αύριο της Φορολογικής Διοίκησης, με στόχο τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης των πολιτών στις υποχρεώσεις τους και πρόσθεσε:

  "Είμαστε ευχαριστημένοι γι' αυτό, γιατί υπερκαλύψαμε όλους τους στόχους που μας ετέθησαν, υπήρξαν όμως και πολλοί τομείς στους οποίους θα θέλαμε να έχουμε πάει καλύτερα... Σχεδιάζουμε το αύριο της Φορολογικής Διοίκησης ... Παράλληλα δουλεύουμε εντατικά στο κομμάτι της φορολογικής συμμόρφωσης, στο να αποτυπώσουμε, αν θέλετε, τις συμπεριφορές των φορολογουμένων και πώς θα αντιμετωπίσουμε καθεμία απ΄ αυτές με στόχο να ωθήσουμε τους πολίτες στην οικειοθελή συμμόρφωση ... Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε ευλαβικά την Αρχή του Κράτους Δικαίου της Φορολογικής Διοίκησης".

  Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης των πολιτών ανέφερε πως "αναζητούμε λύσεις, ώστε να δοθεί μια ανάσα". "Και έχουμε ξεκινήσει τη διερεύνηση σε αυτό το κομμάτι με τις τράπεζες, στο πώς αυτοί που θα είναι συνεπείς με τις ρυθμίσεις τους θα μπορούν να πάρουν μια ανάσα για να λειτουργήσουν".

  Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε και στον δικαιοδοτικό ρόλο της Φορολογικής Διοίκησης λέγοντας: "Έχουμε δώσει εντολή όλες οι αποφάσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών να δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπου ο καθένας μπορεί να δει ποιο είναι το σκεπτικό της Φορολογικής Διοίκησης".

  Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

  *Διαβάστε ακόμα

  Κατασχέσεις: Τι έρχεται για "παγωμένους" τραπεζικούς λογαριασμούς

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων