Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Απρ-2018 10:29

  ΚΕΔΕ: Τα 3 ερωτήματα προς τον κ. Σκουρλέτη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΚΕΔΕ: Τα 3 ερωτήματα προς τον κ. Σκουρλέτη

  Τρία ερωτήματα απευθύνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προς τον ΥΠΕΣ, κο. Πάνο Σκουρλέτη σε σχέση με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει για τους Δήμους:

  -Πότε θα μας παρουσιάσετε το ν/σ για τη μεταρρύθμιση του Κράτους;

  -πόσο χρόνο θα διαρκέσει η δημόσια διαβούλευση

  -πότε θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή;

  -Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ αναφέρει :

  "Για να υπάρξει διάλογος, είναι απαραίτητο όλες οι πλευρές και κυρίως το Υπουργείο Εσωτερικών, να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Η Κ.Ε.Δ.Ε. τις έχει ήδη παρουσιάσει από τον Οκτώβριο του 2016.

  Ο ουσιαστικός διάλογος και η διαβούλευση ξεκινά από τη στιγμή που το Υπουργείο Εσωτερικών θα μας παρουσιάσει το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου που αφορά στις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Δεν αποτελεί διάλογο η πρακτική των συνεντεύξεων, των επιλεγμένων διαρροών και των ομιλιών χωρίς αντίλογο σε συνέδρια και συσκέψεις.

  Ο ίδιος άλλωστε ο Υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Σκουρλέτης, είναι αυτός που υποσχέθηκε επανειλημμένα ότι θα μας δώσει έγκαιρα το σχέδιο νόμου πριν το Πάσχα, προκειμένου να υπάρξει πάνω στο περιεχόμενο του επαρκής χρόνος για δημόσια διαβούλευση, πριν κατατεθεί το ν/σ στη Βουλή για ψήφιση. Περιμένουμε λοιπόν καλόπιστα και με διάθεση συνεργασίας με τον κ. Υπουργό, να υλοποιήσει τη δέσμευσή του.

  Στη βάση αυτή αποφασίσαμε να του ζητήσουμε με δημόσια δήλωσή μας να μας απαντήσει ξεκάθαρα στα τρία παρακάτω ερωτήματα:

  Πρώτον, πότε θα μας δώσει το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Δεύτερον, πόσο χρόνο θα διαρκέσει η δημόσια διαβούλευση.

  Τρίτον, πότε το ν/σ θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή.

  Να θυμηθεί ο κ. Υπουργός παλαιότερες δηλώσεις του

  Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι έχει ήδη προηγηθεί "οργανωμένη, θεσμική συζήτηση στο υπουργείο από το καλοκαίρι του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2017, η οποία κατέληξε σε πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο έχει αποτελέσει αντικείμενο πολύμορφης συζήτησης". Αυτό όμως που ξεχνά ο κ. Υπουργός είναι ότι ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του πως το συγκεκριμένο πόρισμα δεν δεσμεύει πολιτικά τον ίδιο και δεν απηχεί τις απόψεις του, αλλά αποτυπώνονται σε αυτό οι απόψεις των υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου. Τελικά τι ισχύει; Συμφωνεί ή όχι με το πόρισμα; Κι αν συμφωνούσε εξαρχής , γιατί έπρεπε να χαθεί ένας ολόκληρος χρόνος από το Φεβρουάριο του 2017, προκειμένου να αποκτήσει το πόρισμα αυτό τη μορφή του νομοσχεδίου που αναμένουμε;".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων