Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Απρ-2018 14:09

  Στις 19 Απριλίου θα εξετάσει η Επ. Ανταγωνισμού το deal Attica Group-Hellenic Seaways

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στις 19 Απριλίου θα εξετάσει η Επ. Ανταγωνισμού το deal Attica Group-Hellenic Seaways

  Στις 19 Απριλίου θα εξετάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού εάν η εξαγορά της Hellenic Seaways από την Attica Συμμετοχών στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας μέσω της μεταβίβασης μετοχών από την Τράπεζα Πειραιώς και τη μεταβίβαση μετοχών από τις Μινωικές Γραμμές είναι συμβατή με τις διατάξεις περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού.

  Σύμφωνα με την εισήγηση, η πραγματοποίηση της υπό κρίση συγκέντρωσης δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης, στις σχετικές αγορές παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών, ΙΧ οχημάτων και φορτηγών, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ζεύγη λιμένων (οριοθέτηση σχετικής αγοράς με τη μέθοδο "Προσέλευση & Προορισμός"). Συνεπώς, κρίνεται αναγκαία η λήψη κατάλληλων διορθωτικών μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση.

  Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων