Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 31-Μαρ-2018 10:43

  Αυξημένες κατά 40% οι συναλλαγές με κάρτες στο α’ 3μηνο του 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αυξημένες κατά 40% οι συναλλαγές με κάρτες στο α’ 3μηνο του 2018

  Αύξηση κατά 40% του αριθμού των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν με κάρτες καταγράφεται το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Σύμφωνα με την "Καθημερινή", η ραγδαία άνοδος που καταγράφεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, και συγκεκριμένα από το 2015 και μετά την επιβολή των capital controls, συνεχίζεται με αιχμή την υποχρεωτική τοποθέτηση τερματικών POS, τη διασύνδεση του αφορολόγητου με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, αλλά και την παροχή κινήτρων προς τους πολίτες μέσα από το σύστημα της λοταρίας.   

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα στο 5ο συνέδριο Digital Banking Forum, o εμπορικός διευθυντής της Cardlink Αντίγονος Παπαδόπουλος, οι Έλληνες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το "πλαστικό χρήμα" και για μικρές συναλλαγές και είναι χαρακτηριστικό ότι 1 στις 2 συναλλαγές είναι κάτω από 20 ευρώ.

  Συγκεκριμένα, ως ποσοστό οι συναλλαγές έως 10 ευρώ αντιπροσωπεύουν πλέον το 26% του συνολικού πλήθους, από 10% το 2015, και οι συναλλαγές αξίας από 10 έως 20 ευρώ αντιπροσωπεύουν περίπου το 24,5% του συνόλου- από 17,5% το 2015.

  Αντιστοίχως, οι συναλλαγές μεγαλύτερης των 20 ευρώ έχουν περιοριστεί ως αριθμός στο σύνολο από 72,5% που ήταν το 2015 στο 49,6% τον Μάρτιο του 2018. Προς την κατεύθυνση της χρήσης "πλαστικού χρήματος" ακόμη και για μικρές αγορές και πληρωμές συνέβαλε η παροχή κινήτρων από την πλευρά του κράτους, αλλά και η δυνατότητα για ανέπαφες συναλλαγές από την πλευρά των τραπεζών μέσω της νέας γενιάς τερματικών.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Cardlink η αξία των συναλλαγών με κάρτες διπλασιάστηκε στα τέλη του 2017 σε σχέση με το 2015 και ανήλθε στα 26,5 δισ. ευρώ από 13 δισ. ευρώ.

  Παρά τη ραγδαία άνοδο που καταγράφεται στη χρήση "πλαστικού χρήματος", η πραγματική δυναμική των ηλεκτρονικών συναλλαγών στη χώρα μας είναι πολλαπλάσια, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Cardlink, το 35% των τερματικών που έχουν τοποθετηθεί δεν έχει πραγματοποιήσει καμία συναλλαγή ακόμα.     

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων