Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Φεβ-2018 14:00

  Αμετάβλητη η πολιτική της BoE, ενισχύεται η λίρα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αμετάβλητη η πολιτική της BoE, ενισχύεται η λίρα

  Αμετάβλητη κράτησε την πολιτική της η Τράπεζα της Αγγλίας, με την Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής να ψηφίζει ομόφωνα τη διατήρηση του επιτοκίου στο 0,50% και τις αγορές εταιρικών και κυβερνητικών ομολόγων στις 445 δισ. λίρες.

  Στην έκθεση της η τράπεζα σημειώνει ότι η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων επτά ετών, με τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές συνθήκες να παραμένουν υποστηρικτικές.

  Επικαλούμενη τον θετικό αντίκτυπο στις εξαγωγές από την ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη, η Τράπεζα της Αγγλίας σημειώνει ότι περιμένει η βρετανική οικονομία να αναπτυχθεί κατά 1,8% το 2018, 2019 και 2020, αναθεωρώντας ελαφρώς ανοδικά τις προβλέψεις του προηγούμενου Νοεμβρίου.

  Προσθέτει ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 3% τον Δεκέμβριο από 3,1% τον προηγούμενο μήνα και αναμένεται να παραμείνει κοντά στο 3% σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, αντανακλώντας τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου. Σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τον στόχο του 2%.

  Παράλληλα, στα πρακτικά της συνεδρίασης, η τράπεζα προειδοποιεί για το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικές, εάν ο πληθωρισμός ενισχυθεί περαιτέρω.

  Σε αυτή την περίπτωση "η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να ξεκινήσει κάπως νωρίτερα", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η BOE.

  Η λίρα βρέθηκε να σημειώνει ράλι μετά τις ανακοινώσεις της BOE, σκαρφαλώνοντας μέχρι το υψηλό των $1,4014 από $1,3882 προηγουμένως.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων