Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Φεβ-2018 15:14

  Να επενδύσουν στην Ελλάδα κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες ο Κ. Μίχαλος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Να επενδύσουν στην Ελλάδα κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες ο Κ. Μίχαλος

  Την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας μέσω της τόνωσης των ελληνο-γερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων ως εργαλείο για τη μείωση του φαινομένου του brain-drain επισήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με τον Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, κοινοβουλευτικό υφυπουργό και εντεταλμένο της καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

  Η συνάντηση πταγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης του Γερμανού υφυπουργού στη χώρα μας, ο οποίος συνοδευόταν από εκπροσώπους τού γερμανικού Κοινοβουλίου και της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.

  Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα για την ενεργοποίηση επιχειρηματικών επαφών και ιδιαίτερα τρόποι για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των τοπικών κοινωνιών στις δύο χώρες.

  Για την υλοποίηση αυτής της προσέγγισης ο κ. Φούχτελ πρότεινε την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε περιοχές της Γερμανίας, οι οποίες διατηρούν οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα και υπάρχει έντονη ελληνική παρουσία. Επίσης, τονίστηκε από τον Γερμανό υφυπουργό πόσο σημαντική είναι η παρουσία της Ελλάδας στις περιφερειακές εκθέσεις για την προώθηση του εξωτερικού εμπορίου.

  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε μεγάλη έμφαση στην έλλειψη επαρκούς τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και επισημάνθηκε ότι πρέπει να γίνει στροφή προς αυτήν την κατεύθυνση.

  Κλείνοντας, ο κ. Φούχτελ σημείωσε ότι η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας αποτελεί εγκάρσιο ζήτημα και πρέπει να υπάρχει συνεργασία τόσο της κοινωνίας των πολιτών, όσο και όλων των φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με σημαντικότερα τα Επιμελητήρια για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

  Ο κ. Μίχαλος συνεχάρη τον κ. Φούχτελ για τη δουλειά που έχει κάνει στον τομέα της διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, παρατηρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί η μείωση της φυγής ανθρώπινου δυναμικού υψηλού επιπέδου (brain-drain) και βεβαίως η ανταλλαγή της τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών.

  Ο πρόεδρος της ΚΕΕ ανέφερε ότι η επιμελητηριακή κοινότητα στην Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά και επισήμανε ότι ήδη τα επιμελητήρια, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, υλοποιούν σχετικά προγράμματα για διά βίου μάθηση και εξειδικευμένη κατάρτιση με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων εξειδικευμένων θέσεων εργασίας.

  Ο κ. Μίχαλος μίλησε και για τη γενικότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται βελτίωση σχεδόν του συνόλου των οικονομικών μεγεθών.

  Τέλος, κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες που συνόδευαν τον κ. Φούχτελ να επενδύσουν στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι σε αυτήν την προσπάθειά τους θα έχουν συμμάχους και αρωγούς τα 59 επιμελητήρια ανά την επικράτεια.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων