Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Ιαν-2018 07:55

  Για ΑΜΚ και πλάνο ανάπτυξης αποφασίζει η Credicom

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Για ΑΜΚ και πλάνο ανάπτυξης αποφασίζει η Credicom

  της Νένας Μαλλιάρα
   
  Δυναμική προετοιμασία για τη λειτουργία της στις αρχές του 2019, κάνει η Credicom, προχωρώντας στη στελέχωσή της με αξιόλογες μεταγραφές από την αγορά και καταστρώνοντας τα σχέδια για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

  Με θέμα την αύξηση κεφαλαίου και το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, συνεδριάζει σήμερα στις 10 π.μ. το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, με την παρουσία του Bob Diamond, διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή του Atlas Merchant Capital, βασικού μετόχου της Credicom.

  Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το πλάνο ανάπτυξης της τράπεζας θα στηριχθεί στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία οριοθετείται στα 200 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να ολοκληρωθεί Απρίλιο – (το πιθανότερο) Μάιο.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το fund Atlas που έχει αποκτήσει έναντι 20 εκατ. ευρώ την τραπεζική άδεια λειτουργίας από την Credit Agricole, προσανατολίζεται να επενδύσει επιπλέον 40 – 60 εκατ. ευρώ. Το ύψος των κεφαλαίων που θα επενδυθούν τελικά θα εξαρτηθεί από το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

  Με στόχο την ΑΜΚ, μέσα στον Φεβρουάριο η βασική διοικητική ομάδα της Credicom θα ξεκινήσει road show για επαφές με επενδυτές. Τελευταία προσθήκη στην εκτελεστική επιτροπή της Credicom είναι αυτή του πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου του ΤΧΣ και μέχρι την περασμένη εβδομάδα στελέχους της Deloitte, Γιώργου Κουτσού.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Κουτσός θα αναλάβει CFO της Credicom, με αρμοδιότητες την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, τις σχέσεις με τους επενδυτές και τη χάραξη της στρατηγικής.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη θέση του Finance Director της Credicom έχει αναλάβει ο κ. Γιώργος Ξιφαράς (πρώην CFO του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου). 

  Υπενθυμίζεται ότι στην ομάδα στελεχών που θα απαρτίζει την εκτελεστική επιτροπή της Credicom, προστέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Σωτήρης Συρμακέζης (με μεταγραφή από τη Eurobank όπου κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή, Group Chief Digital & Technology Officer του Ομίλου), ως επικεφαλής του retail και digital banking. 

  Στη στελέχωση της εκτελεστικής επιτροπής απομένει ακόμη να καλυφθεί η θέση του Επικεφαλής Corporate (δανεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, SMEs). Πέραν της εκτελεστικής επιτροπής θα πρέπει να καλυφθούν επίσης οι θέσεις Ανθρώπινου Δυναμικού (HR) και Κανονιστικής Συμμόρφωσης (Compliance). 

  Με επικεφαλής τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Credicom κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, η τράπεζα θα λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό υποκαταστημάτων, αναπτύσσοντας κυρίως την τεχνολογία για την προσέλκυση καταθέσεων. Ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός προβλέπει 4 business centers (hubs) και περίπου 40 καταστήματα (kiosks) σε όλη την Ελλάδα. Σε δεύτερη φάση ο στόχος είναι η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στην πορεία, η τράπεζα θα προχωρήσει και σε δανειοδοτήσεις ιδιωτών.

  Σημειώνεται ότι Πρόεδρος στην Credicom έχει αναλάβει ο κ. Corrado Passera, τραπεζίτης ο οποίος έχει διατελέσει CEO στην Banca Intesa, Γενικός Διευθυντής στα ιταλικά ταχυδρομεία (Poste Italiane) και, μεταξύ άλλων, υπήρξε πρώην υπουργός Υποδομών, Επικοινωνιών και Οικονομικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Μόντι στην Ιταλία.

  Γενικός Διευθυντής Λειτουργικών Υπηρεσιών (Chief Operating Officer)  της Credicom είναι ο κ. Αναστάσιος Καρκαζής, ο οποίος προέρχεται από την Emporiki – Credit Agricole. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων