Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Ιαν-2018 09:36

  Μπλόκο στα αναδρομικά των απόστρατων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μπλόκο στα αναδρομικά των απόστρατων

  Σοκ φέρνουν τα ενημερωτικά σύνταξης μηνός Φεβρουαρίου για 120.000 απόστρατους καθώς θα δουν μειώσεις στα καθαρά ποσά από 25 ως και 80 ευρώ, λόγω λήξης της καταβολής της πρώτης δόσης των αναδρομικών που έπαιρναν από τον Δεκέμβριο του 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".

  Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει να συμψηφίσει τη δεύτερη δόση των αναδρομικών με τις μειώσεις ως 18% που θα έχουν οι συντάξεις τους τον Δεκέμβριο του 2018, ώστε η τελική περικοπή να βγει στο 12% ή 16% αντί έως 18%.

  Σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο καταβολής της β’ δόσης των αναδρομικών στη σύνταξη, όπως συνέβη από το 2014, απομακρύνεται λόγω κόστους, αναφέρεται στο δημοσίευμα της "Ελεύθερος Τύπος".

  Τα ποσά που σταματούν να λαμβάνουν προέρχονται από την επιστροφή του 50% της μείωσης που είχαν οι συντάξεις τους στο διάστημα Αυγούστου 2012-Δεκεμβρίου 2014. Από τη σύνταξη του Φεβρουαρίου, οι συντάξεις μειώνονται καθώς τα ποσά αυτών των αναδρομικών παύουν να καταβάλλονται.

  Με αποτέλεσμα οι συντάξεις των αποστράτων να έχουν μειώσεις κατά το ποσό της αναδρομικής επιστροφής που ελάμβαναν από το 2014 και, πλέον, αυτό το ποσό αφαιρείται από τη σύνταξη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων