Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιαν-2018 14:08

  Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ για τους 130.000 πλειστηριασμούς

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ για τους 130.000 πλειστηριασμούς

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:53

  Με τις λέξεις παίζει η κυβέρνηση προβαίνοντας σε διάψευση δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για συμφωνία κυβέρνησης - θεσμών για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το ΥΠΟΙΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει στα κείμενα του Μνημονίου, παρά μόνο στην έκθεση συμμόρφωσης της Επιτροπής.

  Πράγματι, τον σχεδιασμό των τραπεζών για 1.000 πλειστηριασμούς ανά μήνα από τον Μάρτιο και μετά και 2.000 μηνιαίως το τελευταίο τρίμηνο του 2018, προβλέπει η Έκθεση Συμμόρφωσης του προγράμματος προσαρμογής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε χθες. κάνει λόγο για 40.000 πλειστηριασμούς ετησίως που "πρέπει" να γίνουν τα επόμενα τρία χρόνια (The number of auctions should further rise to 40,000 auctions per year over the next three years", είναι το ακριβές απόσπασμα από την έκθεση), προφανώς μεταφέροντας το "κλίμα" των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης, τραπεζών και θεσμών που προηγήθηκε και δεν έχει σχέση μόνο με την 3η αξιολόγηση και την δόση των 6,7 δισ. ευρώ αλλά και με τα τεστ αντοχής που έρχονται τον Φεβρουάριο.

  Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

  Πολλά μέσα ενημέρωσης ανακάλυψαν σήμερα "συμφωνία" της Κυβέρνησης για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Προς απογοήτευσή τους, όμως, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει.

  Η Έκθεση Συμμόρφωσης των Θεσμών για την 3η αξιολόγηση, την οποία επικαλούνται τα συγκεκριμένα μέσα, αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών – μελών της Ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας.

  H χθεσινή συνεδρίαση του  Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών. Σημειώνεται, επίσης, ότι στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας  (SMoU & TMU) που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη –και τελική– αξιολόγηση του ελληνικού Προγράμματος δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών.

  Τα κείμενα αυτά  μπορεί να τα διαβάσει οποιοσδήποτε, καθώς έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων