Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 18-Ιαν-2018 11:00

    Πετρόπουλος: Toν Μάρτιο ο συμψηφισμός εισφορών των επαγγελματιών

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Πετρόπουλος: Toν Μάρτιο ο συμψηφισμός εισφορών των επαγγελματιών

    Τον ερχόμενο μήνα θα αναρτηθούν οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών με βάση το εισόδημα του 2016, ενώ το Μάρτιο θα γίνουν οι επιστροφές ή οι επιπλέον επιβαρύνσεις λόγω των συμψηφισμών των εισφορών με βάση το εισόδημα του 2015 και με βάση το εισόδημα του 2016.

    Αυτό δήλωσε, χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τάσος Πετροπουλος. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο μείζον θέμα του συμψηφισμού των εισφορών του 2015 (σ.σ. που καταβλήθηκαν μέσα στο έτος 2017 βάσει των σχετικών ειδοποιητηρίων του Ε.Φ.Κ.Α.) με το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του 2016, σημείωσε ότι η εκκαθάριση των εισφορών με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του 2016 θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2018 και οι όποιες επιστροφές ή οι συμψηφισμοί θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2018. Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε και για πιο λόγο θα γίνει η εκκαθάριση τον Φεβρουάριο του 2018.

    Για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών για επικουρικό και εφάπαξ, με τις οποίες επιβαρύνονται ορισμένοι επαγγελματικοί κλάδοι και για τις οποίες τα ειδοποιητήρια δεν έχουν αρχίσει ακόμα να αποστέλλονται, ο  υφυπουργός ανέφερε ότι οι εισφορές αυτές "πήγαν λίγο πίσω" και όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα ειδοποιητήρια, οι εισφορές θα καταβληθούν σε τόσες δόσεις όσοι και οι μήνες στους οποίους αντιστοιχούν οι εισφορές αυτές.

    Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε επίσης ότι σε ασφαλισμένους με εισόδημα από 30.000 μέχρι 70.000 και πάνω υπάρχουν επιβαρύνσεις με βάση το νέο ασφαλιστικό. "Πρέπει, το έχουμε πει και θα το κάνουμε και αυτό το επίπεδο, αυτή την γκάμα ασφαλισμένων να την προσεγγίσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο, να τους μειώσουμε τους συντελεστές, θα το δούμε και θα το κάνουμε", είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων