Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιαν-2018 14:55

  'Υφεση και εφέτος "βλέπει" το 83% των Ελλήνων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  'Υφεση και εφέτος "βλέπει" το 83% των Ελλήνων

  Ζοφερό βλέπουν το μέλλον οι Έλληνες, όπως αποτυπώνεται σε έρευνα της Nielsen για την Καταναλωτική Εμπιστοσύνη που πραγματοποιείται σε 63 χώρες. Με βάση την έρευνα το 83% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και το 2018. Ποσοστό το οποίο είναι το υψηλότερο ανάμεσα στις 63 χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα της Nielsen ανά τον κόσμο.

  Την ίδια ώρα, 7 στους 10 Έλληνες, προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους, σημαντικά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, εάν συγκριθεί με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι το 56%. Ειδικότερα, οι κύριες ενέργειες των Ελλήνων για περικοπή των εξόδων, συνεχίζουν να εντοπίζονται στη μείωση των δαπανών μέσω της αγοράς φθηνότερων ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων (70%), των περικοπών στα έξοδα για διασκέδαση εκτός σπιτιού (71%), και στα έξοδα για  ρουχισμό  (63%).

  Επίσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, η Ελλάδα εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση αναφορικά με την εργασιακή ανασφάλεια - 3 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για την εργασία τους-, ενώ ακολουθούν οι ανησυχίες για τα χρέη /οφειλές του νοικοκυριού (30%) και για την οικονομία (28%). Οι συγκεκριμένες τρεις ανησυχίες εξακολουθούν να ξεχωρίζουν σταθερά οι Έλληνες από το 2013.

  Παρ’ όλα αυτά, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης το τρίτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκε στις 60 μονάδες παρουσιάζοντας αύξηση 8 μονάδων, επηρεαζόμενος κυρίως από τις πιο θετικές εκτιμήσεις  για την ανεργία τους επόμενους 12 μήνες σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

  Αλεξάνδρα Γκίτση 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων