Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιαν-2018 18:09

  Αποκλειστικά ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί από 1η Μαΐου και για την Εφορία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αποκλειστικά ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί από 1η Μαΐου και για την Εφορία

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:53

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο θα διενεργούνται, από την 1η Μαΐου του 2018, οι πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων όταν επισπεύδων του πλειστηριασμού είναι το Δημόσιο.

  Με τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή, σήμερα το απόγευμα, ορίζεται το παραπάνω, ενώ επέρχονται και αλλαγές στη διαδικασία που προηγείται της έκδοσης του προγράμματος πλειστηριασμού.

  Ειδικότερα, οι διατάξεις που κατατέθηκαν, προβλέπουν:

  - Οι πλειστηριασμοί ακινήτων, στο πλαίσιο εφαρμογής του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) από 1η/5/2018 δεν διενεργούνται σε φυσικό χώρο, αλλά σε ηλεκτρονικό.

  - Οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί για διενέργεια σε φυσικό χώρο έως και τις 30 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ΚΕΔΕ πριν τις αλλαγές που κατατέθηκαν σήμερα. 

  - Καταργούνται οι υποχρεώσεις δημοσίευσης των προγραμμάτων πλειστηριασμού σε έντυπα και θεσπίζεται η δημοσίευση στο δελτίο δημοσιεύσεων του Τομέα Ασφάλισης Νομικών του ΕΦΚΑ. 

  - Αυξάνεται, από τις 3 ημέρες που είναι σήμερα στις 40, ο χρόνος κοινοποίησης του προγράμματος πλειστηριασμού στον οφειλέτη.

  - Για προγράμματα πλειστηριασμών που θα εκδοθούν μέχρι την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που θα ορίζει ότι τα ακίνητα εκπλειστηριάζονται στην εμπορική αξία, θα ισχύει η εμπορική αξία ως πρώτη τιμή προσφοράς. Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η έκδοση υπουργικής απόφασης, με την οποία θα ορίζεται ως τιμή πρώτης προσφοράς και για τους πλειστηριασμούς ακινήτων που επισπεύδει η φορολογική διοίκηση, η εμπορική αξία τους.

  - Τροποποιείται η κατάταξη όσων έχουν απαιτήσεις από το εκπλειστηρίασμα, έτσι ώστε σε περίπτωση πτώχευσης, να προηγούνται οι εργαζόμενοι για την καταβολή σε αυτούς έως 6 μηνών μισθών. 

  Σημειώνεται ότι οι παραπάνω διατάξεις αποτελούν ένα από τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αλλά δεν κατατέθηκαν με το πολυνομοσχέδιο στις αρχές της εβδομάδας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων