Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιαν-2018 14:28

  Χ. Σταϊκούρας: Νέα ερώτηση προς ΥΠΟΙΚ για την επισκόπηση των δαπανών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Χ. Σταϊκούρας: Νέα ερώτηση προς ΥΠΟΙΚ για την επισκόπηση των δαπανών

  Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στη Βουλή, σχετικά με την επισκόπηση δαπανών φορέων Γενικής Κυβέρνησης, κατέθεσε εκ νέου ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς όπως αναφέρει, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει σε προηγούμενη σχετική ερώτησή του, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Οικονομικών.

  Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων:

  Θέμα: Επισκόπηση δαπανών φορέων Γενικής Κυβέρνησης.

  Η Κυβέρνηση, το 2017, ως μνημονιακή δέσμευση, προχώρησε σε επισκόπηση δαπανών σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

  Σύμφωνα με την Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού για το 2018: "Η επισκόπηση δαπανών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των δημοσίων δαπανών και να ενισχυθούν οι δαπάνες σε τομείς με υψηλή κοινωνική αποτελεσματικότητα, απέφεραν για το σύνολο της Γενικής Κυβέρνησης προβλεπόμενη εξοικονόμηση ποσού ύψους περίπου 260 εκατ. ευρώ. Ειδικά για το έτος 2018, οι εξοικονομήσεις που προκύπτουν από την επιτυχημένη επισκόπηση των πρωτογενών λειτουργικών δαπανών, θα χρηματοδοτήσουν μια σειρά πρόσθετων δράσεων κοινωνικής προστασίας."

  Αυτή όμως η εξοικονόμηση δεν αποτυπώθηκε αναλυτικά στον Προϋπολογισμό.

  Μάλιστα, παρά και τη δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, "να κοινοποιήσει [τις πηγές εξοικονόμησης] γραπτώς" (Πρακτικά της 18ης Δεκεμβρίου 2017), σε απάντηση δικών μου τόσο προφορικών (κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού) όσο και γραπτών αναφορών (Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις Αρ. Πρωτ. 78/960/6.11.2017 και Αρ. Πρωτ. 1856/113/5.12.2017), αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

  Κατόπιν τούτων,

  ΕΡΩΤΑΤΑΙ και πάλι ο κ. Υπουργός:

  Ποια είναι αναλυτικά τα αποτελέσματα της εν λόγω επισκόπησης δαπανών σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης;

  Από ποιες συγκεκριμένες περιοχές και από ποιους συγκεκριμένους κωδικούς φορέων του Δημοσίου προκύπτουν οι εξοικονομήσεις; Σε ποια συγκεκριμένα υπουργεία και υποτομείς;

  Παρακαλώ να κατατεθεί αυτούσια η εν λόγω επισκόπηση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων