Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Δεκ-2017 18:50

  Τι έγινε στους πλειστηριασμούς

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τι έγινε στους πλειστηριασμούς

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Συνεχίστηκαν, αλλά σε μικρότερη έκταση, οι αντιδράσεις κατά των πλειστηριασμών, οι οποίοι έγιναν σήμερα τόσο σε ηλεκτρονική, όσο και σε φυσική μορφή. 

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, με επισπεύδουσες τράπεζες διενεργήθηκαν 15 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και υπήρξαν κατακυρώσεις, ενώ φυσικοί πλειστηριασμοί έγιναν σε πέντε Ειρηνοδικεία με επισπεύδοντες ιδιώτες. 

  Στα τέσσερα Ειρηνοδικεία οι πλειστηριασμοί διεξήχθησαν χωρίς κανένα επεισόδιο, ενώ στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, η ατμόσφαιρα εντάθηκε και οι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν από ομάδα περίπου 50 αντιδρούντων στους πλειστηριασμούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας ήταν προγραμματισμένοι δύο πλειστηριασμοί, ο ένας με επισπεύδοντες εργαζόμενους του επαρχιακού Τύπου, ο άλλος με επισπεύδουσα εταιρία πετρελαιοειδών.

  Ορισμένοι αντιδρούντες στους πλειστηριασμούς, πάντως, έκαναν την εμφάνισή τους διαμαρτυρόμενοι και κάτω από τα γραφεία συμβολαιογράφων που διενεργούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν δύο περιπτώσεις σε γραφεία συμβολαιογράφων στην Αθήνα και το Περιστέρι όπου μάλιστα, στη μία των περιπτώσεων, όπου ο πλειστηριασμός γινόταν για ακίνητο στη Νίκαια, ο οφειλέτης είχε έρθει σε διακανονισμό με την τράπεζα, ο οποίος περιελάμβανε και τον πλειστηριασμό του ακινήτου. 

  Σημειώνεται ότι οι σημερινοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από τις τράπεζες αφορούσαν και πάλι ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας, σημαντικά υψηλότερης των 300.000 ευρώ, καθώς και μεγάλου ύψους οφειλές. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων