Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Δεκ-2017 11:01

  Nouy (ΕΚΤ): Βλέπει περισσότερες συγχωνεύσεις και εξαγορές στον τραπεζικό κλάδο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Nouy (ΕΚΤ): Βλέπει περισσότερες συγχωνεύσεις και εξαγορές στον τραπεζικό κλάδο

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:50

  Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο της ευρωζώνης είναι πιθανό να επιταχυνθεί δεδομένης της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης και της μείωσης του επισφαλούς δανεισμού, ανακοίνωσε η επικεφαλής της εποπτικής μονάδας της ΕΚΤ, Daniele Nouy, σε πορτογαλική εφημερίδα.

  Η ΕΚΤ εδώ και καιρό διαμαρτύρεται ότι η Ευρώπη έχει πολλές τράπεζες, κάτι που μειώνει την αποτελεσματικότητα του κλάδο και διατηρεί σε χαμηλό επίπεδο τα κέρδη, ένα πρόβλημα από τη στιγμή που οι ασθενείς τράπεζες δεν μπορούν να μεταδώσουν πλήρως την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική στην πραγματική οικονομία.

  "Νομίζω ότι με την επιστροφή στην ανάπτυξη και με τη δουλειά που γίνεται σε σχέση με τα NPLs, πρόκειται να δούμε αρκετές συγχωνεύσεις να λαμβάνουν χώρα τόσο εντός των χωρών όσο και διασυνοριακά", φέρεται να δήλωσε η Nouy στο Publico.

  Η ίδια επίσης υπερασπίστηκε τις προσπάθειες της ΕΚΤ να μειώσει το επίπεδο των NPLs αλλά τόνισε πως οι νέες οδηγίες για την επισφαλή πίστωση μπορεί να καθυστερήσουν κάποιους μήνες αφού πρώτα πάρουν το feedback του κλάδου.

  "Νομίζω ότι η διαδικασία ανάλυσης θα χρειαστεί ένα μήνα ή δύο", τόνισε η Nouy. "Είναι επομένως πολύ πιθανό η εφαρμογή να καθυστερήσει λίγους μήνες".

  "Ωστόσο, θα έλεγα ότι αυτό δεν αλλάζει πολλά είτε γίνει την 1η Ιανουαρίου, ή την 1η Απριλίου ή την 1η Ιουνίου", πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης μέχρι το 2019.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων