Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Οκτ-2017 15:14

  ICAP: Συνεχίζεται η μείωση στον κλάδο των επίπλων οικιακής χρήσης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πρόσφατες εξελίξεις του κλάδου επίπλων οικιακής χρήσης επισημαίνονται στην τελευταία έκδοση της σχετικής κλαδικής μελέτης που εκπόνησε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group Α.Ε.

  Ο κλάδος των επίπλων οικιακής χρήσης περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων (παραγωγικών και εισαγωγικών), αν και ο αριθμός τους (κυρίως των παραγωγικών) έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια.

  Σύμφωνα με τη μελέτη, οι συνολικές πωλήσεις οικιακών επίπλων από το 2008 και μετά παρουσιάζουν μείωση. Ωστόσο, ο ετήσιος ρυθμός μείωσης της αγοράς επιβραδύνεται τα τελευταία χρόνια.

  Το 2016 το μερίδιο των εισαγόμενων οικιακών επίπλων επί της συνολικής αξίας της αγοράς κυμάνθηκε περίπου στο 62%.

  Η αγορά των επίπλων οικιακής χρήσης είναι κατακερματισμένη λόγω του μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτήν. Οι περισσότερες παραγωγικές μονάδες είναι μικρού μεγέθους και δεν έχουν αυτοματοποιημένη παραγωγή. Οι μεγαλύτερες βιομηχανίες διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και παράγουν μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων (σε σχέδια, χρώματα, υλικά κατασκευής κ.α.). Ορισμένες δε εξειδικεύονται στην παραγωγή μιας κατηγορίας προϊόντων (π.χ. έπιπλα υπνοδωματίου). Στον εισαγωγικό τομέα είναι εντονότερη η παρουσία εταιρειών μεσαίου και μεγαλύτερου μεγέθους.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων