Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Οκτ-2017 19:53

  Θετική η εισήγηση των θεσμών για την εκταμίευση των 800 εκατ.

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Θετική η εισήγηση των θεσμών για την εκταμίευση των 800 εκατ.

  Θετική θα είναι η εισήγηση των θεσμών όσον αφορά την εκταμίευση των 800 εκατ. που απομένουν από την δεύτερη αξιολόγηση στο Εuroworking group της Πέμπτης, σύμφωνα με το skai.gr.

  Όπως αναφέρεται σε σημείωμα που έχει διανεμηθεί στα μέλη του Εuroworking group από εχθές και έχει στην κατοχή του ο skai.gr "τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ικανοποίησε τον στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα ESM".

  Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης από την δεύτερη αξιολόγηση συνδεόταν άμεσα από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του εγγράφου η ελληνική πλευρά ξεπέρασε τον στόχο αποπληρώνοντας 1,524 δισ. ευρώ.

  "Οι θεσμοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών ήταν ικανοποιητική" αναφέρει το σημείωμα προσθέτοντας ότι "οι διαρθρωτικές αδυναμίες που προκαλούν τη συσσώρευση νέων καθυστερούμενων οφειλών παραμένουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό".

  "Οι θεσμοί προτρέπουν τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν τις εργασίες του για τον έλεγχο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο του 2018" αναφέρεται επίσης στην τελευταία παράγραφο του σημειώματος.

  *Διαβάστε ολόκληρο το σημείωμα των θεσμών στη στήλη "Σχετικά Αρχεία"

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Σημείωμα θεσμών (507 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων