Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Ιουλ-2017 11:18

  Μήνυμα Moscovici: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μήνυμα Moscovici: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:58

  Σίγουρος ότι η Ελλάδα "γυρίζει σελίδα" και ότι θα κατορθώσει με επιτυχία να ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης που λήγει τον Αύγουστο του 2018, εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα.

  Όπως ανέφερε, η χώρα βρέθηκε σε κρίσιμο σταυροδρόμι και κάλεσε την Ελλάδα να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Δήλωσε επίσης ότι ήταν αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων "σε λογικά επίπεδα".

  Ο ίδιος ανέφερε πως μετά από την τελευταία του επίσκεψη τον Φεβρουάριο, "γίναμε μάρτυρες πολύ θετικών εξελίξεων", κάτι που αποτελεί επιτυχία για την Ελλάδα και εταίρους της.

  Επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι σε σημείο καμπής, και ότι έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος. Πλέον πρέπει να υπάρξουν συζητήσεις για το μονοπάτι που απομένει να διανυθεί, τόνισε.

  Αναφορικά με το τι θα γίνει μετά το πρόγραμμα, σημείωσε πως "είναι σημαντικό να υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ όλων".

  Υπογράμμισε πως πρέπει να συνεχιστεί η πορεία μεταρρυθμίσεων, και να δουν συγκεκριμένα αποτελέσματα οι Έλληνες πολίτες αλλά και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη

  Διεμήνυσε δε πως "οι εταίροι θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σχετικά μετά χρέος". Έκανε λόγο ακόμη για ισχυρές ενδείξεις εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία που αποτελεί και θετικό σινιάλο για τις αγορές. "Να δείξουμε σύνεση και υπευθυνότητα", υπογράμμισε.

  Σημείωσε μεν ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να "παραμείνουμε στο ποδήλατο" και να συνεχίσουμε να προχωράμε.

  Αναφορικά με την τρίτη αξιολόγηση, δήλωσε πως είναι μία αξιολόγηση που αφορά εφαρμογή. Πρέπει να γίνει με απόλυτη σοβαρότητα και αξιοπιστία. "Αυτό που προέχει είναι το μέλλον αυτής της σπουδαίας χώρας εντός της ευρωζώνης", σημείωσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ