Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Ιουλ-2017 10:24

  ΔΝΤ: Κατά 12% θα μειωθεί η μέση σύνταξη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΔΝΤ: Κατά 12% θα μειωθεί η μέση σύνταξη

  του Δημήτρη Κατσαγάνη

  "Τσεκούρι" 12% θα υποστεί η μέση σύνταξη από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου. Αυτό αποκαλύπτει η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα τα χαράματα. 


  Πιο συγκεκριμένα, η σχετική έκθεση αναφέρει πως η "συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση θα μειώσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων". Σύμφωνα με το ΔΝΤ " οι μέσες συντάξεις είναι αναμένεται να μειωθούν κατά 12 %,ενώ υπάρχει ένα ανώτατο όριο 18 % για την πτώση ανά ατομική σύνταξη" (σ.σ. μέσω της μείωσης της "προσωπικής διαφοράς" σε κύριες -επικουρικές συντάξεις που θα ισχύσει από το 2019).

  Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών, μετά την συμφωνία με τους θεσμούς για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, οι συντάξεις θα μειωθούν 9% κατά μέσο όρο. 

  Συνεπώς φαίνεται να υπάρχει μία απόκλιση 3 ολόκληρων ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των εκτιμήσεων του ΔΝΤ και εκείνων της κυβέρνησης. 
  Το ΔΝΤ υπενθυμίζει επίσης πως "οι συντάξεις θα παγώσουν επίσης μέχρι το 2022". 

  Τα μέτρα αυτά εκτιμάται από το ΔΝΤ ότι θα μειώσουν το έλλειμμα των ταμείων κατά 1% του ΑΕΠ το 2019-22.

  "Με δεδομένες προηγούμενες συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις και πρόσφατες αρνητικές νομικές γνωμοδοτήσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, οι αρχές έχουν παράσχει μία μελέτη και νομική γνωμοδότηση που υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση", σημειώνει το ΔΝΤ.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:11 21/08

  Διαπραγματεύσεις Brexit: Η Βρετανία καλεί την ΕΕ να να μην διαχωρίσει τα αγαθά από τις υπηρεσίες

  Η Βρετανία δήλωσε ότι θέλει τα προϊόντα που βρίσκονται στην αγορά πριν αποχωρήσει από την ένωση να συνεχίσουν να πωλούνται χωρίς επιπρόσθετες απαιτήσεις, σε μια κίνηση που ο υπουργός για το Brexit...

  15:33 21/08

  ΗΠΑ: Στις -0,01 μονάδες ο δείκτης Σικάγο Fed

  Σύμφωνα με τον δείκτη εθνικής δραστηριότητας Chicago Fed, η δραστηριότητα υποχώρησε στο -0,01 τον Ιούλιο –κυρίως λόγω της πτώσης στους δείκτες μεταποιητικής βιομηχανικής παραγωγής- από τις 0,16...