Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 18:31

  Αργεντινή: Προχωρά στην έκδοση ομολόγου 100 ετών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Αργεντινή θα δοκιμάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών προσφέροντας το πρώτο ομόλογο 100 ετών της χώρας, μόλις ένα έτος μετά τον διακανονισμό μίας πολύχρονης νομικής διαμάχης από τη χρεοκοπία του 2001 σε χρέος 95 δισ. δολ.

  Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής ακολουθεί το παράδειγμα του Μεξικού, της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, διαθέτοντας χρέος που ωριμάζει μετά από ένα αιώνα. Αυτό είναι συχνά ιδιαίτερα ελκυστικό σε ασφαλιστικές εταιρείες και συνταξιοδοτικά ταμεία που αναζητούν μακροχρόνιες αποδόσεις, αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

  Από την πλευρά της η Αργεντινή εκμεταλλεύεται τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια για να χρηματοδοτήσει τον προϋπολογισμό της και να αποπληρώσει χρέος που ωριμάζει τα επόμενα χρόνια.

  Τα χρεόγραφα ενδεχομένως να τιμολογηθούν στα 90 cents στο δολ. ΗΠΑ ακόμα και σήμερα, Δευτέρα, με την απόδοση να φτάνει το 8,25%, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενη πηγή με γνώση της υπόθεσης.

  Η Αργεντινή έχει πετύχει μία εντυπωσιακή επιστροφή μετά τον διακανονισμό της πολύχρονης διαμάχης με μία μερίδα των πιστωτών της για την πτώχευση του 2001. Η χώρα έχει ήδη προχωρήσει σε έκδοση χρέους, με το ποσό μάλιστα να αποτελεί ρεκόρ για αναδυόμενη αγορά, ενώ εμφανίζει καλύτερες του μέσου όρου επιστροφές τους τελευταίους 12 μήνες.

  Η απόδοση στο χρέος της σήμερα είναι περίπου 4 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το αντίστοιχο χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό είναι λιγότερο από το ένα τρίτο σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από τέσσερα χρόνια.

  Συνολικά η Αργεντινή έχει χρεοκοπήσει επτά φορές τα τελευταία 200 χρόνια και τρεις φορές τα τελευταία 23 χρόνια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:30 26/06

  Πρόεδρος Άνω Βουλής: Κάθε χρόνο στην Ρωσία κλείνουν περίπου 100 τράπεζες

  Έχουν ανακληθεί ή παγώσει οι άδειες λειτουργίας του ενός τρίτου και πλέον εκ των συνολικά 946 τραπεζών που λειτουργούν στην ρωσική επικράτεια τους το τρέχον διάστημα, διότι θεωρούνται χρεοκοπημένες.

  09:50 26/06

  Williams (Fed): Χρειάζεται σταδιακή αύξηση των επιτοκίων για τη στήριξη της ανάπτυξης

  Η αμερικανική κεντρική τράπεζα πρέπει να διατηρήσει την αύξηση των επιτοκίων σταδιακά, ώστε να αποφύγει να "υπερθερμανθεί" η αμερικανική οικονομία, τόνισε ο πρόεδρος της Fed του Σαν Φραντσίσκο, John...