Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Μαϊ-2017 14:23

  Γερμανία: Σε υψηλό άνω των 5 ετών η αύξηση των τιμών παραγωγού τον Απρίλιο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Γερμανία: Σε υψηλό άνω των 5 ετών η αύξηση των τιμών παραγωγού τον Απρίλιο

  Την μεγαλύτερη ετήσια άνοδο σε διάστημα άνω των 5 ετών σημείωσε τον Απρίλιο ο δείκτης τιμών παραγωγού της Γερμανίας, καθώς η αύξηση των τιμών των μετάλλων άσκησε ανοδικές πιέσεις στο κόστος των ενδιάμεσων αγαθών, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, Destatis,  που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

  Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 3,4% τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, καταγράφοντας την ισχυρότερη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2011.

  Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal και τοποθετούσαν την άνοδο στο 3,2%.

  Οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών, που συνιστούν το 31% του δείκτη PPI, αυξήθηκαν κατά 43%, ενώ οι ενεργειακές τιμές αυξήθηκαν κατά 4,6% την εξεταζόμενη περίοδο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:42 19/09

  Απροσδόκητη εκτόξευση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Γερμανία τον Σεπτέμβριο

  Αξιοσημείωτη βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Γερμανία τον Σεπτέμβριο, ένδειξη πως οι οικονομικοί αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενόψει...

  17:27 18/09

  Ο ευρωπαϊκός Τύπος για τις πιθανές κυβερνητικές συνεργασίες μετά τις γερμανικές εκλογές

  Στις επικείμενες γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, αλλά και στις συνέπειες από τις κυβερνητικές συνεργασίες που ενδέχεται να προκύψουν μετεκλογικά, επικεντρώνει σήμερα ο κοινοτικός Τύπος.

  23:57 16/09

  Τουρκία: Διαμαρτυρία στο Γερμανό πρεσβευτή για συγκέντρωση υπέρ των Κούρδων στην Κολωνία

  Η Τουρκία κάλεσε σήμερα τον Γερμανό πρεσβευτή στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με μια συγκέντρωση Κούρδων στην Κολωνία, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, μια ακόμη εστία έντασης στις...