Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Μαϊ-2017 10:59

  Nouy (ΕΚΤ): Ορισμένες τράπεζες στην Ευρωζώνη είναι σε "άρνηση"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ορισμένες τράπεζες της Ευρωζώνης είναι "σε άρνηση" για τα προβλήματα τους με κόκκινα δάνεια, δήλωσε η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Daniele Nouy μιλώντας στη φινλανδική εφημερίδα Talouselämä, όπως μεταδίδει το Reuters.

  "Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχουν τράπεζες που δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά αλλά είναι αποφασισμένες – με γενναίο τρόπο – να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους", ανέφερε η επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου.

  "Άλλες όμως είναι κάπως σε άρνηση και θα πρέπει να αλλάξουν για να βελτιωθούν", δήλωσε η Nouy απαντώντας σε ερώτηση για το αίτημα βοήθειας της ιταλικής Monte dei Paschi di Siena και την αποτυχία να καθαρίσει ο τραπεζικός τομέας στην Ιταλία και τη Γερμανία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:09 18/10

  Γερμανία: Το συνταγματικό δικαστήριο απέρριψε αίτημα μη συμμετοχής της Bundesbank στο QE

  Το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε σήμερα αίτημα για απαγόρευση της συμμετοχής της Bundesbank από το να συμμετέχει στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, ανέφερε το δικαστήριο σε...

  10:10 13/10

  Bloomberg: Η ΕΚΤ σχεδιάζει να μειώσει στο μισό τις αγορές ομολόγων μέσω QE

  Η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το μηνιαίο ποσό αγορών ομολόγων στο μισό, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, και να διατηρήσει το πρόγραμμα για τουλάχιστον εννέα μήνες, αναφέρουν αξιωματούχοι ...