Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Απρ-2017 21:02

  S&P: Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα εξαρτηθεί από την επιστροφή της εμπιστοσύνης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την βαθιά οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση που έπληξε όλη την μεσογειακή Ευρώπη οι τρεις χώρες που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα - η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα - έχουν σημειώσει πρόοδο με διαφορετικό μεταξύ τους ρυθμό - αναφέρει η Standard & Poor's σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα.

  "Η Ισπανία ηγείται μεταξύ των τριών, επιδεικνύοντας ισχυρή ανάπτυξη της απασχόλησης, της κατανάλωσης και των εξαγωγών - ωθώντας μας να αναθεωρήσουμε το outlook της από σταθερό σε θετικό με την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας στο ΒΒΒ+" αναφέρει ο αναλυτής της S&P Marko Mrsnik.

  Η πορτογαλική οικονομία, παρότι αναπτύσσεται με βραδύτερο ρυθμό από αυτόν της Ισπανίας, επίσης αναμένεται να παραμείνει σε τροχιά προς μία μέτρια ανάκαμψη. Μόνο η Ελλάδα δεν έχει επιδείξει ακόμη μία πιο σταθερή οικονομική αναζωογόνηση, κάτι που μεταξύ άλλων δείχνει, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τράπεζές της, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.

  Τόσο η Ισπανία, όσο και η Πορτογαλία, έχουν υποστεί σημαντικές εξωτερικές προσαρμογές, οδηγώντας το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τους σε πλεόνασμα, σε σύγκριση με τα μη βιώσιμα εξωτερικά ελλείμματα που κατέγραφαν και οι δύο χώρες πριν το 2008. Οι εξαγωγές και των δύο χωρών, θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τις προηγούμενες βελτιώσεις της ανταγωνιστικότητας και το αδύναμο ευρώ.

  Οι αδύναμες τράπεζες της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες μετατοπίσεις της πολιτικής, συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

  "Θεωρούμε ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και των επενδυτικών προοπτικών, θα εξαρτηθεί τελικά από την επιστροφή της εμπιστοσύνης και των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα και την μείωση των απομειωμένων περιουσιακών στοιχείων του τομέα", αναφέρει η αναλύτρια της S&P.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:08 27/06

  Βρετανία: Μειώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη

  Το συγκεχυμένο αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία και η εξασθένιση της αγοράς κατοικίας έχουν προκαλέσει μια απότομη απώλεια εμπιστοσύνης μεταξύ των καταναλωτών, αφήνοντας τη χώρα να εξαρτάται από...

  13:44 27/06

  Βρετανία: Η BoE ζητά από τις τράπεζες να αυξήσουν τα κεφαλαιακά τους διαθέσιμα

  Η Τράπεζα της Αγγλίας διέταξε τις τράπεζες να χτίσουν μεγαλύτερα κεφαλαιακά μαξιλάρια τους επόμενους μήνες για να προστατεύσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Βρετανίας από κινδύνους που κυμαίνονται ...

  18:30 26/06

  Πρόεδρος Άνω Βουλής: Κάθε χρόνο στην Ρωσία κλείνουν περίπου 100 τράπεζες

  Έχουν ανακληθεί ή παγώσει οι άδειες λειτουργίας του ενός τρίτου και πλέον εκ των συνολικά 946 τραπεζών που λειτουργούν στην ρωσική επικράτεια τους το τρέχον διάστημα, διότι θεωρούνται χρεοκοπημένες.