Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Απρ-2017 17:52

  ΤΑΙΠΕΔ: Προσλαμβάνει συμβούλους για την πώληση του 30% του Ελ. Βενιζέλος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΤΑΙΠΕΔ: Προσλαμβάνει συμβούλους για την πώληση του 30% του Ελ. Βενιζέλος

  Στην πρόσληψη επενδυτικής τράπεζας ως σύμβουλο για την αξιοποίηση της συμμετοχής του στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ.

  Σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο σύμβουλος, που θα είναι επενδυτική τράπεζα ή εταιρεία, θα παράσχει χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες στο ΤΑΙΠΕΔ. Ακόμη θα πρέπει να παράσχει εναλλακτικούς τρόπους επένδυσης και να υποδείξει την κατάλληλη χρονική στιγμή για την έναρξη της διαδικασίας.

  Ταυτόχρονα, η παράταση για 20 χρόνια της σύμβασης παραχώρησης, που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, εκτιμάται ότι καθιστά πιο ελκυστική, επενδυτικά, το ποσοστό (30%) που διαθέτει το ΤΑΙΠΕΔ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

  Σημειώνεται ότι τον ΔΑΑ ελέγχουν το Ελληνικό Δημόσιο (25%), το ΤΑΙΠΕΔ (30%), το καναδικό ασφαλιστικό ταμείο PSP Investments (40%) και ο όμιλος Κοπελούζου (5%). 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:02 17/10

  Μειώθηκαν απροσδόκητα οι εξαγωγές στη Σιγκαπούρη

  Οι εξαγωγές της Σιγκαπούρης (εκτός πετρελαίου) μειώθηκαν απροσδόκητα το Σεπτέμβριο, καθώς ένα πρόσφατο ράλι στις παραγγελίες ηλεκτρονικών υποχώρησε, ενώ συνέχισαν να μειώνονται και οι εξαγωγές...

  12:10 16/10

  Άλμα 2,5% των εξαγωγών στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

  Οι εξαγωγές αγαθών από την ευρωζώνη αυξήθηκαν τον Αύγουστο, σε μια εξέλιξη που υποδηλώνει ότι η άνοδος του ευρώ έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων δεν έχει ακόμη επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη.